Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1022
reaktioner idag

Mordbrännarna tänder nästan eld på sig själva

I onsdagens program ber Efterlyst om hjälp att hitta de klumpiga mordbrännare som försökte tända eld på en livsmedelsbutik i Göteborg. Programmet visas i TV3 klockan 20:00.

Gunnar Freij vid polisen i Göteborg.

Butiksägaren Bahman Rezvani vill att mordbrännarna ska åka fast.

En övervakningskamera fångade mordbrännarna som försökt att tända eld på butiken.

GÖTEBORG. Butiksägaren Bahman Rezvani möttes av en chock när han skulle öppna sin livsmedelsbutik i december 2011. Fasaden var täckt av stora brandskador efter att två mordbrännare försökt tända eld på butiken under natten.

En övervakningskamera fångade de två männen när de hällde ut bensin från en bensindunk och tände eld på butiken. På övervakningsfilmen ser man inte bara hur de klumpiga mordbrännarna nästan sätter eld på sig själva, de är också uppenbart omedvetna om kamerans existens. Man ser tydligt hela händelseförloppet, inklusive deras ansikten.

Tur att ingen kom till skada

Butiken ligger i ett bostadshus och lyckligtvis kom ingen av familjerna till skada vid mordbranden. Polisen förklarar att det är tack vare uppmärksamma människor som snabbt släckte elden, men att det kunnat slutat värre.

- Elden kunde ha letat sig upp i isolering, i trädvirket och kanske spridit sig, säger Gunnar Freij vid polisen i Göteborg till Efterlyst.

Butiksägaren är skärrad av händelsen men glad över att ingen kom till skada.

- Jag vill att de ska åka fast, jag vill veta varför de gjorde detta, säger Bahman Rezvani.

Mordbranden inträffade natten mellan 17 och 18 december 2011.

I onsdagens program visar Efterlyst övervakningsfilmen och ber om hjälp att hitta mordbrännarna.

Efterlyst sänds 20.00 i TV3.

Mer:

99-årig kvinna brutalt rånad - två nätter i rad