Polisen stänger ner allt fler och fler svartklubbar i Malmö. Norra Grängesbergsgatan är känd för sina svartklubbar sedan 15 år tillbaka i tiden.
Polisen stänger ner allt fler och fler svartklubbar i Malmö. Norra Grängesbergsgatan är känd för sina svartklubbar sedan 15 år tillbaka i tiden. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX /

Sänkt straff för svartklubbsmordet

Hovrätten går emot tingsrätten och sänker straffet för den 25-årige mördaren. Hans tre vänner frias helt från grov misshandel.


Brödraskapet Wolfpack

Den grovt kriminella organisationen bildades den 27 maj 1995 av intagna på kriminalvårdsanstalten Kumla. Daniel Fitzpatrick var den förste ledaren som tillsammans med Leif Axmyr och Mikael Kallander bildade ”Brödraskapet” (BSK).

Ledaren Daniel Fitzpatrick satt fängslad åtta år för ett värdetransportrån i Stockholm 1992. Samma år misstänktes han även för mordet på en polisman vid ett bankrån i Högdalen.

Under åren gjorde sig Brödraskapet sig kända för att rekrytera de värsta brottslingarna i Sverige. Medlemmarna var dömda för grova rån, grova narkotikabrott, mord, dråp och mordförsök på poliser.

Brödraskapet har i dag avdelningar i Göteborg, Stockholm, Västerås, Kristianstad, Uddevalla och Malmö.

MALMÖ. Den 25-årige mannen med kopplingar till det kriminella gänget Brödraskapet Wolfpack får sitt straff sänkt för svartklubbsmordet på en 35-årig svartklubbsprofil. Hovrätten gick därmed emot tingsrätten och sänker straffet för 25-åringen till 13 års fängelse från den tidigare livstidsdomen.

25-åringen dömdes även för en grov misshandel tidigare på kvällen vid Folkets Park. Tillsammans med tre vänner ska han ha misshandlat en 31-årig man med sparkar och slag. Tingsrätten dömde vännerna till 18 månaders fängelse för grov misshandel, men i Hovrätten frias de helt.

Det var i somras som den 35-årige mannen misshandlades och knivhöggs till döds. I samband med att männen greps och häktades gjorde polisen fynd hos de misstänkta.

– Vi har hittat västar hemma hos några av dem. På det viset har vi kopplat ihop gärningsmännen med Brödraskapet Wolfpack, säger åklagare Bo Albrektsson, till Nyheter24 då.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!