Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sänkt straff för svartklubbsmordet

- 23/03/2012, 13:20 -
Polisen stänger ner allt fler och fler svartklubbar i Malmö. Norra Grängesbergsgatan är känd för sina svartklubbar sedan 15 år tillbaka i tiden.

Polisen stänger ner allt fler och fler svartklubbar i Malmö. Norra Grängesbergsgatan är känd för sina svartklubbar sedan 15 år tillbaka i tiden.

Drago Prvulovic / SCANPIX /

Hovrätten går emot tingsrätten och sänker straffet för den 25-årige mördaren. Hans tre vänner frias helt från grov misshandel.

MALMÖ. Den 25-årige mannen med kopplingar till det kriminella gänget Brödraskapet Wolfpack får sitt straff sänkt för svartklubbsmordet på en 35-årig svartklubbsprofil. Hovrätten gick därmed emot tingsrätten och sänker straffet för 25-åringen till 13 års fängelse från den tidigare livstidsdomen.

25-åringen dömdes även för en grov misshandel tidigare på kvällen vid Folkets Park. Tillsammans med tre vänner ska han ha misshandlat en 31-årig man med sparkar och slag. Tingsrätten dömde vännerna till 18 månaders fängelse för grov misshandel, men i Hovrätten frias de helt.

Det var i somras som den 35-årige mannen misshandlades och knivhöggs till döds. I samband med att männen greps och häktades gjorde polisen fynd hos de misstänkta.

– Vi har hittat västar hemma hos några av dem. På det viset har vi kopplat ihop gärningsmännen med Brödraskapet Wolfpack, säger åklagare Bo Albrektsson, till Nyheter24 då.