Söndag 3 Jul
Stockholm

Pappa misshandlade spädbarn - döms till fem års fängelse

Hovrättens fastställer tingsrättens straff till fem års fängelse.
1 av 2
Hovrättens fastställer tingsrättens straff till fem års fängelse. Foto: Jessica Gow / SCANPIX
En 35-årig man ska vid upprepade tillfällen ha misshandlat sin egen son. (Personerna på bilden har inget med artiklen att göra).
2 av 2
En 35-årig man ska vid upprepade tillfällen ha misshandlat sin egen son. (Personerna på bilden har inget med artiklen att göra). Foto: Dan Hansson / SCANPIX

Spädbarnet utsattes för upprepad misshandel vilket orsakat betydande skallskador.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Livslånga men

I domen från svea hovrätt skriver man att det ännu inte är klarlagt om spädbarnets skador kommer att medföra bestående kroppsliga men.

Men med hänvisning till utredningen varnar man dock för att skadorna kan komma att bli bestående, beträffande skallskadorna.

STOCKHOLM. En 35-årig man döms till fem års fängelse för synnerligen grov misshandel av sitt spädbarn.

Pappan ska bland annat ha skakat barnet så pass hårt att det lett till betydande skallskador. Barnet fick dessutom ett tiotal frakturer på armar och ben och fick vårdas i respirator i sex dygn.

Hovrätten utesluter pappans bortförklaringar

Hovrätten fastslår tingsrättens straff och dömer mannen till fem års fängelse. Man väljer dock att ändra brottsrubriceringen från grov misshandel till misshandel av normalgraden i ett av fallen.

Pappans förklaring i hovrätten skiljer sig från förklaringen i tingsrätten, varpå hovrätten utesluter att barnets skador kunnat uppstå av olyckshändelser, vilket pappan påstått.

Förutom misshandel döms 35-åringen även för dopningsbrott. Mamman, som tidigare anklagats för att ha deltagit i misshandeln, frias från alla misstankar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.