Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skolpersonal stoppade ner elev i soptunna – döms till fängelse

- 30/03/2012, 19:47 -
Männen sparkades från skolan efter att trakasserierna uppdagats.
1 av 2

Männen sparkades från skolan efter att trakasserierna uppdagats.

Lars Pehrson / SvD / SCANPIX

Männen nekar till brott och hävdar att det rört sig om en "jargong mellan vuxna människor".
2 av 2

Männen nekar till brott och hävdar att det rört sig om en "jargong mellan vuxna människor".

JESSICA GOW / SCANPIX

Två anställda på en skola i Skåne döms till fängelse respektive samhällstjänst för att under mer än ett års tid ha trakasserat en flicka som gick på skolan.

Enligt tingsrätten har de båda männen, som är i 45-årsåldern, trakasserat flickan under mer än ett års tid. De har bland annat hällt tvål över henne, kallat henne för "pissfitta" och stoppat ner henne i en soptunna med huvudet före, det skriver Sveriges Radio.

Kallade henne för "sin bitch"

Nu döms den ena av männen till sex månaders fängelse för olaga tvång och ofredande. Han har enligt tingsrätten gjort sig skyldig till de grövsta trakasserierna. Bland annat har han mulat flickan med snö, duschat henne med kläderna på och kallat henne för "sin bitch". Den andra mannen döms till en villkorlig dom och samhällstjänst för olaga tvång.

Männen nekar till brott

Trakasserierna uppdagades i februari förra året och rektorn på skolan polisanmälde männen. Under rättegången har flera elever och rektorn vittnat om vad de sett av trakasserierna.

Flickan är 20 år gammal i dag men var vid tillfällena för trakasserierna i tonåren. Åklagaren menade att männen i samförstånd gjort sig skyldiga till olaga tvång medan försvaret hävdade att det rört sig om en "jargong mellan vuxna människor".

Båda männen nekar till brott, det skriver Sveriges Radio.