Hamngatan är en av de mest välbefolkade gatorna i Stockholm.
1 av 2
Hamngatan är en av de mest välbefolkade gatorna i Stockholm. - Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX
Det var på den här hamburgerrestaurangen som 23-åringen  misshandlades till döds den 22 maj 2011.
2 av 2
Det var på den här hamburgerrestaurangen som 23-åringen misshandlades till döds den 22 maj 2011. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Hovrätten fastställer dom för dödsmisshandeln på Max

På torsdagen beslutade hovrätten straffet för de två männen som slog ihjäl en 23-årig man den 22 maj, 2011


Dödsmisshandeln

23-åringen firade födelsedag den 22 maj, 2011, och befann sig på hamburgerestaurangen Max vid Norrmalmstorg där två män misshandlade honom så allvarligt att han senare samma dygn avled på S:t Görans sjukhus.

STOCKHOLM. På torsdagen fastställde Hovrätten domen för de två män som misshandlande en 23-årig man till döds på hamburgerrestaurangen Max i centrala Stockholm.

Redan 25 oktober 2011 beslutade tingsrätten att männen skulle dömas till tre års fängelse för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Domen överklagades då åklagaren yrkade på ett längre fängelsestraff, en av de dömda på ett frikännande och den andre ett lindringare straff.

Hovrätten har nu beslutat att tingsrättens bedömning ska följas och att straffet för de båda männen blir tre års fängelse.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bank nekade gravid provanställning

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.

IS uppges ha dödat syriska soldater

2 timmar sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

2 timmar sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.