Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bandidos siktar in sig på Södertälje

- 13/04/2012, 11:31 -
Spekulationerna om hämnd för morden Eddie och Yaavoub Moussa har länge funnits i Södertälje.
1 av 4

Spekulationerna om hämnd för morden Eddie och Yaavoub Moussa har länge funnits i Södertälje.

Annika af Klercker / SvD / SCANPIX

Bandidos finns etablerade i Huddinge sedan januari.
2 av 4

Bandidos finns etablerade i Huddinge sedan januari.

MARK BAKER/AP/SCANPIX

Samtidigt som Bandidos visar sig i Södertälje pågår rättegången mot nätverket.
3 av 4

Samtidigt som Bandidos visar sig i Södertälje pågår rättegången mot nätverket.

LOTTA JARLSDOTTER/Scanpix

Södertäljenätverket får återigen konkurrens från en nygammal fiende.
4 av 4

Södertäljenätverket får återigen konkurrens från en nygammal fiende.

Montage Scanpix

Nu får Södertäljepolisen ännu mer att göra.

SÖDERTÄLJE/STOCKHOLM. Sedan januari är det grovt kriminella MC-gänget Bandidos etablerade i Huddinge söder om Stockholm. Bara tre mil därifrån, i Södertälje, för polisen ett krig mot Södertäljenätverket som för knappt två år stod som vinnare i det blodiga gangsterkriget mot Bandidos supporterklubb X-team.

Men frågan är om etableringen kan ses som en markering från MC-gängets sida. Enligt polisens sektion mot gängkriminalitet brukar de nämligen vilja vara aktiv i hela länet.

– Jag vet faktiskt inte om det är så nu. Men de försöker alltid utöka sin marknad, säger Inga-Lill Hult, chef för sektion mot gängkriminalitet i Södertörn, till Nyheter24.

Polisens kamp mot resterna av Södertäljenätverket

Södertäljepolisens tror dock inte på att Bandidos återigen kommer ta plats i staden. Men samtidigt som han vill framhäva polisens insatser mot gängen i Södertälje har han inte koll på hur länge Bandidos har funnits i sina nya lokaler i Huddinge.

– Södertälje är inte så attraktivt nu och att komma hit nu är ganska tufft oberoende vilket gäng det är. Tidigare var Södertälje en stad i kris med ett patologiskt tillstånd. Vi lägger inte ner vårt arbete bara för att vi lyckats ta några ur Södertäljenätverket, säger Anders Göranzon, spaningsledare i Södertälje, till Nyheter24 och fortsätter:

- Självklart finns det kvar rester av nätverket och den delen fortsätter vi jobba mot.

Sedan polisinsatsen mot Södertäljenätverket inleddes har de försvagats rejält. Bland annat har den 31-årige ledaren - Bernard Khouri - tillsammans med ett 20-tal medlemmar i det kriminella nätverket åtalats för mord och utpressning.

Razzia på Södertäljepolisens order

När polisen nyligen genomförde en razzia mot Bandidos lokaler i Huddinge var det på Södertäljepolisens order då de letade efter en efterlyst 25-åring. Men trots att bandidosmedlemmen kunde gripas på plats av polisen, misstänkt för olaga hot i Södertälje i december förra året, vill man inte säga något om vad de är för typ av hot och om de har några kopplingar till Bandidos verksamhet.

Ungefär samtidigt som Bandidos tog plats i sina nya lokaler släpptes den förre X-team ledaren Dany Moussa ut efter ett kortare fängelsestraff. Det har tidigare spekulerats i att Dany Moussa även är ute efter hämnd för morden på sina bröder, Eddie och Yaacoub, som Södertäljenätverket misstänks ligga bakom. Enligt Anders Göranzon har dock gängledaren legat lågt men säger samtidigt att man är mycket väl medveten om spekulationer om hämnd.

– Ja, han är ute nu, men vi märker inte av honom. Jag kan inte svara på om han är i Södertälje fysiskt eller inte.