Polisen: Carolin kan vara kidnappad

Polisen rubricerar brottet som människorov.


Nu är det fyra dygn sedan Carolin Stenvall försvann spårlöst. Det var i fredags eftermiddag som den 29-åriga kvinnan körde bil från Piteå till Jukkasjärvi. Det var meningen att hon skulle gå på en anställningsintervju på det kända ishotellet.

Den sista iaktagelsen är när hon i fredags körde förbi sin mamma. Carolins föräldrar och systrar har varit i Gällivare och deltagit i sökarbetet, men i går, måndag, ska dom ha återvänt till Piteå.

–Vi har det mycket jobbigt just nu. Jag hoppas bara att vår dotter kommer hem snart, säger hennes mamma Eina Stenvall till Expressen.

Det var Carolins pojkvän sedan två år som larmade polisen i lördags när han inte kunnat få tag på henne. Då ska pojkvännen ha varit i Mellansverige enligt polisen.

–Jag kan inte föreställa mig vad som hänt henne, det är bara hemskt att hon är borta, säger han till Aftonbladet.

Carolins försvinnande har rubricerats som människorov av polisen.

–När polisen säger människorov då tror de att hon blivit mördad. Människorov är en vanlig ingångsrubricering när någon blivit mördad men man inte har hittat kroppen, säger kriminologen Leif GW Persson till Expressen.

Leif GW Persson tror att mördaren i så fall är en bekant till Carolin.

– Att hon slumpmässigt skulle ha råkat ut för en Anders Eklund-typ, särskilt utanför Gällivare, är inte så troligt, säger han till Expressen.

Polisen försöker nå ett äldre par som övernattade på en rastplats natten mellan fredag och lördag. Paret tros vara i Norge. Polisen har fått in ett tiotal tips men behöver fler, enligt Expressen.

Skrivet av:

Senaste nytt

Kriget i Gaza splittrar Jordanien: "Hyckleri"

"Han har varit fri – jag har suttit i fängelse"

Det skyddade boendet räddade Sara undan slag, stryptag och livsfarliga situationer. Men hon känner att hon har förlorat allt och att hon nu måste börja om från noll.

Traktorerna tillbaka i Bryssel

Nytt tutande väntar när ilskna bönder återigen samlas i Bryssel. EU försöker kontra med enklare regler och minskad kontroll.

Polis på tårna vid rättegång om gängmord

Polisen förstärker närvaron vid Attunda tingsrätt när rättegången om mordet på mamman till en ledargestalt inom Foxtrotnätverket inleds i dag. Det är en pågående konflikt där det finns ett högt våldskapital från båda håll, säger polisinspektör Mikael Eriksson.

Sist ut – i dag väntas Ungern ge grönt ljus

1 timme sedan
Det har tagit sin tid, men i eftermiddag röstar det ungerska parlamentet om den svenska Natoansökan. Motståndet mot Sverige har varit högljutt, men nu väntas ett klart ja.

Blandat på Asiens börser

1 timme sedan
Tokyobörsen inledde uppåt på måndagen och tog därmed rygg på Wall Street, som satte nya rekord förra veckan.