Nya vittnen berättar om Carolin

En utlandsregistrerad långtradare stod parkerad vid Stenbrons rastplats.


En man och en kvinna som stannade till vid Stenbrons parkering på fredagskvällen kan vara de sista som sett Carolin Stenvall innan hon försvann.

–Jag såg en person stå ungefär tio meter från bilen men det hade börjat skymma så vi såg inte om det var en man eller kvinna, berättar ett av vittnena till Norrbottens-Kuriren.

Mannen och kvinnan ska ha sett en utlandsregistrerad långtradare vid rastplatsen. Det fanns även en husbil, som troligtvis hade en norsk registreringsskylt.

Paret ska ha parkerat sin bil bredvid rastplatsens toalettbyggnad. Ett par meter därifrån hade Carolins blå Ford Focus stått parkerad.

–Jag gick ur bilen för att kolla där bak och då såg jag den där bilen, som det var bild på i tidningen, stå parkerad. Jag såg också en person stå ungefär tio meter från bilen men det hade börjat skymma så vi såg inte om det var en man eller kvinna. Efter att jag kollat där bak hade personen försvunnit, berättar de för Norrbottens-Kuriren.

En annan person från området var ute och rastade sin hund vid fem-tiden på lördagsmorgonen.

–Det var alldeles tyst ute. Plötsligt hörde jag hur en bil accelererade i våldsam fart. Ljudet kom från Stenbron och det varade i ungefär 20 sekunder. Det lät som en fyrcylindrig bil som körde på låg växel. Det skrek i motorn. Sedan blev det tvärtyst och det hördes inget mer. Jag tänkte att det kan vara bra för polisen att veta och har det inget med den här tjejens försvinnande att göra kanske de som körde, om det var vid Stenbron, kanske såg något som kan vara till hjälp, säger vittnet till Norrbottens-Kuriren.

Polisen fortsätter att utreda brottet och höra vittnen.

Skrivet av:

Senaste nytt

Hissen föll 200 meter – många omkom

Exceptionell ökning av adhd–diagnoser

På tre år har andelen barn och unga med adhd-diagnos ökat med nästan 50 procent. Var tionde pojke och var femtonde flicka har antingen adhd- eller add-diagnos och Socialstyrelsen tror att det kommer att öka ytterligare.

Svenska elever på toppnivå

Svenska åttondeklassare presterar på toppnivå i samhällsfrågor. I ett internationellt kunskapstest placerar sig Sverige på andra plats. Men ännu en gång visar svensk skola stora resultatskillnader beroende på elevens bakgrund – och anmärkningsvärt stora skillnader mellan tjejer och killar.

Hjälpen framme till instängda tunnelarbetare

Räddningsarbetarna har nu efter nästan tio meter av manuellt grävande nått fram till de 41 instängda tunnelarbetarna i Himalayamassivet i Indien.

Nätbedragare gripna i Europol-insats i Ukraina

Ledaren för en hackergrupp som opererat från Ukraina har gripits i en gemensam insats av amerikansk, europeisk och ukrainsk polis.

Snösmocka på väg: Här blir det det 30 centimeter snö och kraftig vind

Det kraftiga snöfallet och vinden längs kusten i Västerbotten fortsätter under tisdagen. Även delar av Uppsala och Stockholm län får kraftigt snöfall.