Polisen: Carolin kan vara kidnappad

Polisen rubricerar brottet som människorov.


Nu är det fyra dygn sedan Carolin Stenvall försvann spårlöst. Det var i fredags eftermiddag som den 29-åriga kvinnan körde bil från Piteå till Jukkasjärvi. Det var meningen att hon skulle gå på en anställningsintervju på det kända ishotellet.

Den sista iaktagelsen är när hon i fredags körde förbi sin mamma. Carolins föräldrar och systrar har varit i Gällivare och deltagit i sökarbetet, men i går, måndag, ska dom ha återvänt till Piteå.

–Vi har det mycket jobbigt just nu. Jag hoppas bara att vår dotter kommer hem snart, säger hennes mamma Eina Stenvall till Expressen.

Det var Carolins pojkvän sedan två år som larmade polisen i lördags när han inte kunnat få tag på henne. Då ska pojkvännen ha varit i Mellansverige enligt polisen.

–Jag kan inte föreställa mig vad som hänt henne, det är bara hemskt att hon är borta, säger han till Aftonbladet.

Carolins försvinnande har rubricerats som människorov av polisen.

–När polisen säger människorov då tror de att hon blivit mördad. Människorov är en vanlig ingångsrubricering när någon blivit mördad men man inte har hittat kroppen, säger kriminologen Leif GW Persson till Expressen.

Leif GW Persson tror att mördaren i så fall är en bekant till Carolin.

– Att hon slumpmässigt skulle ha råkat ut för en Anders Eklund-typ, särskilt utanför Gällivare, är inte så troligt, säger han till Expressen.

Polisen försöker nå ett äldre par som övernattade på en rastplats natten mellan fredag och lördag. Paret tros vara i Norge. Polisen har fått in ett tiotal tips men behöver fler, enligt Expressen.

Skrivet av:

Senaste nytt

Mediestöd får grönt ljus – men branschen kritisk

Intensiva attacker mot Donetsk – en död

En person har dödats och flera andra har skadats i samtidiga ryska attacker mot tre städer i regionen Donetsk, enligt ukrainska uppgifter.

Han blir biträdande rikspolischef

Polismästare Stefan Hector har utsetts till biträdande rikspolischef, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Migrationsverket: Har skärpt insatserna

Migrationsverket erkänner att återkalla uppehållstillstånd har varit lågt prioriterat. Men arbetet sägs nu ha skärpts – i år har ungefär dubbelt så många uppehållstillstånd återkallats jämfört med förra året.

Ikea delar ut bonus på 3,5 miljarder till sina anställda – så fördelas pengarna

1 timme sedan
45 miljarder kronor. Ja, så stor är Ikeas vinst de senaste två åren. Och nu väntar en rejäl bonus till de anställda, rapporterar Dagens Industri.

Putin håller årlig presskonferens i december

1 timme sedan
Rysslands president Vladimir Putin håller sin årliga presskonferens den 14 december, meddelar Kremls talesperson Dimitri Peskov.