Eklund kan ha våldtagit norskor

Rikskriminalpolisen startar ny utredning mot Eklund efter husrannsakan.


Polisen har hittat kartor över Norge, norska pengar och kontaktuppgifter till norska kvinnor efter en husrannsakan hos Anders Eklund. Rikskriminalpolisen misstänker därför att Eklund kan ha våldtagit fler kvinnor än tidigare känt samt kan ligga bakom flera kvinnoförsvinnanden i Norden. På torsdag återupptas rättegången mot Anders Eklund, som tidigare har erkänt mordet på tioåriga Engla Höglund och 31-åriga Pernilla Hellgren.

Gärningsmannaprofilgruppen jobbar nu hårt för att se om Eklund kan kopplas till fler brott:

– Det arbetet pågår och det går inte att säga när det blir klart, säger Elin Almqvist, pressekreterare på Rikspolisstyrelsen, till Svenska Dagbladet.

Det är ingen hemlighet att Anders Eklund har haft ärenden i Norge som lastbilschaufför tidigare. Dels har Eklund haft flera inrapporterade körningar till landet, dels har polisen hittat fynd i hans hem som knyter honom till Norge. På en pappersservett från Eklunds förråd hittades namn på två norska kvinnor. Där hittades också tre norska kartor. I Eklunds kök hittades en rosa plånbok med norska pengar i.

Eva von Vogelsang, från gärningsmannaprofilgruppen, säger att arbetet är ytterst omfattande och tidskrävande. Polisen har precis börjat med att gå igenom Eklunds körningar i Norge, skriver Svenska Dagbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.