Stockholm

Eklund kan ha våldtagit norskor

Rikskriminalpolisen startar ny utredning mot Eklund efter husrannsakan.


Läs mer

Polisen har hittat kartor över Norge, norska pengar och kontaktuppgifter till norska kvinnor efter en husrannsakan hos Anders Eklund. Rikskriminalpolisen misstänker därför att Eklund kan ha våldtagit fler kvinnor än tidigare känt samt kan ligga bakom flera kvinnoförsvinnanden i Norden. På torsdag återupptas rättegången mot Anders Eklund, som tidigare har erkänt mordet på tioåriga Engla Höglund och 31-åriga Pernilla Hellgren.

Gärningsmannaprofilgruppen jobbar nu hårt för att se om Eklund kan kopplas till fler brott:

– Det arbetet pågår och det går inte att säga när det blir klart, säger Elin Almqvist, pressekreterare på Rikspolisstyrelsen, till Svenska Dagbladet.

Det är ingen hemlighet att Anders Eklund har haft ärenden i Norge som lastbilschaufför tidigare. Dels har Eklund haft flera inrapporterade körningar till landet, dels har polisen hittat fynd i hans hem som knyter honom till Norge. På en pappersservett från Eklunds förråd hittades namn på två norska kvinnor. Där hittades också tre norska kartor. I Eklunds kök hittades en rosa plånbok med norska pengar i.

Eva von Vogelsang, från gärningsmannaprofilgruppen, säger att arbetet är ytterst omfattande och tidskrävande. Polisen har precis börjat med att gå igenom Eklunds körningar i Norge, skriver Svenska Dagbladet.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.