Mördaren får inte tidsbestämt straff efter mordet på Melissa

- 22/04/2012, 13:17 -
Fotomodellen upptäcktes i vattnet vid en brygga på Ingarö.
1 av 3

Fotomodellen upptäcktes i vattnet vid en brygga på Ingarö.

Pontus Lundahl / SCANPIX

Mannen sänkte fotomodellens kropp vid Björkviks brygga.
2 av 3

Mannen sänkte fotomodellens kropp vid Björkviks brygga.

Johan Nilsson / SCANPIX

47-åringen mördade Melissa Nordell 2001.
3 av 3

47-åringen mördade Melissa Nordell 2001.

FREDRIK PERSSON/SCANPIX

Den man, med kopplingar till Hells Angels, som mördade fotomodellen Melissa Nordell i Stockholm 2001 får inte sitt livstidsstraff tidsbestämt.

STOCKHOLM. Det var vid en brygga på Ingarö, i Stockholms skärgård 2001, som den unga fotomodellens Melissa Nordells livlösa kropp upptäcktes i vattnet. Den 47-årige mannen hade slagit henne och sen strypt henne så att hon kvävts till döds. Han dömdes 2002 till livstids fängelse för mord. 47-åringen har tidigare varit medlem i en kriminell organisation med kopplingar till Hells Angels.

Men mordet skedde långt från bryggan. Det var i en fastighet i Åkersberga som mannen slog Nordell på kroppen, halsen och i huvudet, innan han ströp henne. Efter det brutala mordet försökte mannen dölja sitt brott. Han fraktade bort hennes kropp till Björkviks brygga i Värmdö kommun. Där lindade han in liket i stålnät som försetts med två kättingar och sänkte sedan kroppen i havet.

Nu vill alltså mannen få sitt livstidsstraff tidsbestämt. Men rätten anser att mordet var både välplanerat och brutalt. Mannen nekas tidsbestämt straff eftersom rätten menar att ingenting tyder på att han har ändrat sig.