Torsdag 23 Sep
Stockholm

Twittertrenden exploderar - svenska konton tredubblas på ett år

. . .och "fotboll".
1 av 3
. . .och "fotboll". Foto: Scanpix
. . ."hockey", . . .
2 av 3
. . ."hockey", . . . Foto: Jeff Roberson / AP / SCANPIX
Journalister och andra "teknikfrälsta" individer har tidigare dominerat på mikrobloggen.
3 av 3
Journalister och andra "teknikfrälsta" individer har tidigare dominerat på mikrobloggen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / AP / SCANPIX

Idag existerar 300 000 svenska Twitter-konton och de flesta har aktiva användare, vilket är en stor skillnad på hur det såg ut i början av 2011.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

INTERNET. Det som tidigare har varit ett verktyg för journalister och personer som ansett sig vara "teknikfrälsta" förekommer nu allt oftare hos "vanliga svenskar". Den ständigt växande mikrobloggs-trenden har explosionsartat gått från närmare 100 000 svenska konton i början av 2011 - till mer än det dubbla på bara ett år.

Samtidigt är färre och färre av användarna inaktiva twittrare.

– I dag har vi identifierat 299 000 konton och av dessa har 170 000 uppdaterats den senaste månaden, säger Hampus Brynolf, chef för Intellect Corporates digitala strategi, i ett pressmeddelande.

"Musik" och "student" vanligare

Svenskspråkiga Twitter har alltså fått ett större genomslag hos personer som tidigare inte använt mediet.

"Journalist", som varit det mest vanligt förekommande ordet i användarnas beskrivning har nu ersatts av "student" och "musik". Andra ord som också blivit mer frekvent använda är "hockey" och "fotboll".

– Twitter i Sverige bestod tidigare av ”teknikfrälsta” och personer som arbetar i mediebranchen. I dag är twitter bredare. Helt nya grupper av användare har hittat dit, säger Hampus Brynolf.

Du skaffar Twitter här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela