Juholts tips till Reinfeldt: "Be om ursäkt"

- 15/05/2012, 13:22 -
Juholts råd till Reinfeldt är att backa från uttalandet.
1 av 2

Juholts råd till Reinfeldt är att backa från uttalandet.

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Fredrik Reinfeldt har fått kritik från alla möjliga håll efter sitt uttalande om "etniska svenskar mitt i livet".
2 av 2

Fredrik Reinfeldt har fått kritik från alla möjliga håll efter sitt uttalande om "etniska svenskar mitt i livet".

Bertil Ericson / SCANPIX

"Står han fast vid sitt uttalande bör han skämmas, varken mer eller mindre."

Håkan Juholt (S) var inte partiledare för Socialdemokraterna särskilt länge - men han vet hur det är att bli kritiserad i medierna. Och han vet hur det är att råka uttrycka sig olyckligt.

På tisdagen går han därför ut på sin facebooksida och ger statsminister Fredrik Reinfeldt (M) ett råd. Att omedelbart gå ut och be om ursäkt för sitt klavertramp.

"Klart att moderatledaren idag har stor ångest över sitt uttalande att arbetslösheten inte är så hög bland: "etniska svenskar mitt i livet." Jag vet av egen erfarenhet att meningar ibland kan bli fel. Då ska man säga: "-Förlåt det blev fel." Ingen av oss är felfri. Det är rimligt att Fredrik gör det redan under dagen, så att den viktiga debatten om regeringens misslyckade jobbpolitik kan fortsätta. Men står han fast vid sitt uttalande bör han skämmas, varken mer eller mindre." skriver Håkan Juholt på facebook.

Reinfeldt har dock än så länge inte backat från uttalandet men försökte förtydliga sig i ett skriftligt uttalande på tisdagsförmiddagen:

"Våra meningsmotståndare hävdar att vi har massarbetslöshet i Sverige. Vi menar att Sverige har strukturella problem med en högre arbetslöshet bland unga och utrikesfödda", säger Reinfeldt.