I början på veckan väntas den rättsmedicinska undersökningen av flickans kropp vara klar.
1 av 4
I början på veckan väntas den rättsmedicinska undersökningen av flickans kropp vara klar. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
På torsdagen hittades en 17-årig flicka hängd i ett träd i ett skogsområde i Skärholmen.
2 av 4
På torsdagen hittades en 17-årig flicka hängd i ett träd i ett skogsområde i Skärholmen. - Foto: Roger Vikström / SCANPIX
Polisen misstänkte först självmord, men ändrade sig senare.
3 av 4
Polisen misstänkte först självmord, men ändrade sig senare. - Foto: Roger Vikström / SCANPIX
Under helgen har flera personer i flickans närhet hörts.
4 av 4
Under helgen har flera personer i flickans närhet hörts. - Foto: Roger Vikström / SCANPIX

Döda 17-åringen tidigare misshandlad av släkting

I början på veckan väntas den rättsmedicinska undersökningen kunna fastställa dödsorsaken.


Sms:et till pojkvännen

I tisdags kväll träffade 17-åringen sin pojkvän som hon varit tillsammans med sedan ett och ett halvt år. Efter att de skilts åt hade de sms-kontakt, där det sista sms:et från 17-åringen löd: "Vi ses i nästa liv".

Trots att hon därefter hittats död tror inte pojkvännen att hon begått självmord.

– Hon skulle aldrig göra självmord, jag kände henne och visste allt om henne, och det skulle hon inte göra, säger han till Aftonbladet.

SKÄRHOLMEN. Tidigt på torsdagsmorgonen hittades den 17-åriga flickans kropp hängades från ett träd i ett skogsområde. Till en början misstänkte polisen självmord men efter att ha analyserat brottsplatsen ändrade man sig och misstänkte i stället mord.

Flickans kropp fördes till rättsmedicin i Solna för obduktion och i början på veckan väntas undersökningen bli klar.

– Tills vidare driver vi en förundersökning om misstänkt mord. Obduktionen och den rättsmedicinska undersökningen har högsta prioritet och blir avgörande för fortsättningen, säger Peter Brottman, biträdande stationsbefäl vid polisen i söderort, till Metro.

Släkting dömd för misshandel

Under helgen har polisen hört ett stort antal personer i flickans närmaste krets, bland annat en anhörig som för mindre än ett år sedan åtalades för flera fall av grov misshandel mot 17-åringen.

Flickan ska under polisförhör ha berättat om misshandeln och fått skadorna dokumenterade, varpå släktingen greps misstänkt för brotten. Men innan rättegången började tog dock 17-åringen tillbaka vittnesmålet.

Trots det dömdes personen, som erkänt örfilar, för misshandel till villkorlig dom.

– Vi känner till domen, och har pratat med personen efter flickans död, säger polisens utredare Ville Paloheimo, polisen Söderort, till Aftonbladet.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!