Svenskar evakueras från Pakistan

Svenskar ska evakueras från Pakistan på grund av oro för terrorattentat.


Svenska familjer ska evakueras från Pakistan på grund av oro för terrorattentat.

FN-personal har fått direkta order om att skicka hem sina familjer, medan svenska ambassaden och flera företag är mer avvaktande.

Det är i nordvästra delen av Pakistan som läget är oroligt. Sprängningen av lyxhotellet Marriott i Islamabad den 21 september krävde 53 liv medan 270 människor skadades. Sedan dess har flera opreciserade hot mot västerländska mål framförts, enligt FN-observatören Ulrik Falck som finns på plats i landet.

Den oroliga situationen har fått FN:s säkerhetsavdelning, UNDSS, att höja beredskapen från 2 till 3 på en femgradig skala och att beordra en evakuering av alla anställdas anhöriga. Men familjerna behöver inte lämna landet helt. De kan åka till platser i Pakistan som FN anser säkra, som mångmiljonstäderna Lahore och Karachi.

Evakueringen ska ske på tisdag.

–Det finns sex svenska FN-observatörer här, varav tre med familj, säger Ulrik Falck.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Västra esplanaden i Umeå.", skriver polisen på sin hemsida.

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

1 timme sedan
Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen.