Söndag 18 Apr
Stockholm

Nu berättar Festhuset-annonsören om sina planer

1 av 2
2 av 2

Kvinnan bakom "Festhuset2012" vill inte att någon ska tro att hon är en bluff. Därför berättar hon nu för Nyheter24 om lyxkollektivet, varför hyran är så dyr och varför hon varit så svår att få tag på.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Festhusets sökkriterier

För att söka till festhuset ska du:

- Vara mellan 18-28 år gammal

- Ha en inkomst av något slag

- Kunna tänka dig att dela med dig av ditt liv på en blogg

- Kunna tänka dig att vara med i en reality-show

- Kunna markandsföra dig själv på ett bra sätt

- Tycka om kändisskap

- Vara villig att betala en hyra på minst 7000 kr/mån

 

STOCKHOLM.

- Jag vill inte gå ut med mitt namn men jag kommer också bo i Festhuset så allt kommer bli officiellt i sinom tid, säger hon till Nyheter24.

Den 26-åriga kvinnan är hjärnan bakom Festhuset2012, ett projekt hon själv kommit på som resultatet av sitt brinnande intresse för film. Hon har tidigare studerat ämnet “Reality” i Los Angeles och vill nu prova på att skapa ett alldeles eget reality-program.

Det var efter att Nyheter24 gick ut med polisens varning angående förskottsbetalningar till den då okände annonsören, som hon själv kontaktade redaktionen.

I Festhuset2012 ska åtta deltagare bo under ett års tid. De ska dela med sig av sina liv på nätet, betala hyra samt "gilla kändisskap och kunna marknadsföra sig själva". Vilken lyan blir, som ska vara en lyxig våning i Stockholms innerstad, är ännu inte bestämt.

Den 26-åriga kvinnan kommer, precis som de andra deltagarna, jobba heltid med den karriär hon har vid sidan av projektet samtidigt som hon ser till att Festhuset2012 blir en "viral succé" som går att följa på nätet. Trots att hon både i Blocket-annonsen och på Facebook jämför det ännu inte sammansatta lyxkollektivet med dokusåpan Big Brother, ska Festhuset2012 vara lite smartare, lite mognare.

- Det ska vara lite mer Blondinbella över det här konceptet, vi ska kunna diskutera allt från politik till nöje och dela med oss av det på nätet, säger den 26-åriga arrangören.

Festhuset2012 har hittills fått in 64 anmälningar och den 21 juni är sista anmälningsdag. De åtta personer som blir utvalda till lyxkollektivet ska alla betala en hyra på minst 7 000 kronor per skalle, enligt annonsen. Men det kommer bli billigare än så, tror den kvinnliga arrangören.

- Den summan skrev jag mest för att veta att vi har en budget att arbeta med, jag har redan tittat på en massa fina lägenheter som är billigare än så.

På Facebooksidan för Festhuset2012 har den kvinnliga arrangören lagt upp bilder som är tagna från olika hotell. Men bilderna har ingenting med den verkliga bostaden att göra.

- Jag ville visa vad jag menar med lyxkollektiv, men ja, bilderna är från Google, erkänner arrangören.

Nyheter24 har vid ett flertal tillfällen försökt komma i kontakt med personen bakom annonsen, men då inga namn eller nummer funnits tillgängliga har enbart en mejladress varit den enda kanalen till kommunikation.

- Jag har varit väldigt upptagen, därför har jag inte svarat förrän nu, säger kvinnan.

Hon vill poängtera att Festhuset2012 inte är en bluff utan ett seriöst privat projekt.

- Det kommer bli ett aktiebolag av detta och vi kommer ha en styrelseledarmot, vice VD och så vidare.

- Alla intäkter vi får in från exempelvis annonsering kommer vi inom aktiebolaget dela på. Vi kommer skapa Festhuset2012 tillsammans, jag och deltagarna, berättar hon.

Inflyttning sker enligt planen den 1 september.

Kommentera
Kopiera länk
Dela