27-åringens liv gick inte att rädda trots att personalen påbörjade hjärt- och lungräddning.
27-åringens liv gick inte att rädda trots att personalen påbörjade hjärt- och lungräddning. - Foto: Gunnar Lundmark / Scanpix

Omhändertogs för berusning - dog i arresten

Den 27-årige mannen var uppe och drack vatten vid 02:30 på natten. Kort därefter hittades han död i en rutinkontroll.


VÄSTERÅS. En 27-årig man som omhändertagits under måndagskvällen för att han varit för berusad dog i sin cell. Detta trots att man gjorde rutinmässiga kontroller var 15:e minut.

– Innan personalen upptäckte honom hade han varit upp och druckit vatten, säger Åsa Hedin, kommunikationschef på polisen i Västmanland, till Aftonbladet.

En stund senare hittades han livlös. Personalen började genast med hjärt- och lungräddning men 27-åringens liv gick inte att rädda. Mannen fördes senare till sjukhus där det konstaterades att han avlidit. Polisen rubricerar händelsen som dödsfall utan misstanke om brott.

– Det första är att det sker en utredning för att ta fasta på dödsfallet, vi kommer att genomföra en rättsmedicinsk undersökning om dödsfallets orsak och tid. Vi vet ännu inte om personen avlidit hos oss eller på sjukhuset. Det andra är att vi alltid anmäler detta till Rikspolisstyrelsen för en internutredning, säger Åsa Hedin till Aftonbladet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!