16-årige Mushtaba Sekanderi blev skjuten i ansiktet på flyktingboendet i Eslöv och avled senare av sina skador.
1 av 3
16-årige Mushtaba Sekanderi blev skjuten i ansiktet på flyktingboendet i Eslöv och avled senare av sina skador. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Det är sedan tidiagre känt att Mushtaba inte var målet för gärningsmännens besök på boendet.
2 av 3
Det är sedan tidiagre känt att Mushtaba inte var målet för gärningsmännens besök på boendet. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Hovrätten ändrar tingsrättens straff från elva till sex års fängelse.
3 av 3
Hovrätten ändrar tingsrättens straff från elva till sex års fängelse. - Foto: Jessica Gow / SCANPIX

Sex års fängelse för dödsskjutningen i Eslöv

Hovrätten ändrar brottsrubriceringen från mord till dråp.


Skjuten i ansiktet

18.54 den 15 oktober 2011 fick polisen in ett larm om att en pojke blivit beskjuten. När de kom till flyktingboendet Husaren i Eslöv fann de Mushtaba Sekandari på marken, skjuten i ansiktet. Han avled senare av sina skador.

I samband med skottdramat knivskars det 16-åriga huvudvittnet som senare misshandlades.

Tre unga män åtalades senare för Sekandaris död, och alla dömdes därefter till långa fängelsestraff.

ESLÖV. Gärningsmannen som i oktober 2011 sköt 16-årige Mushtaba Sekandari i ansiktet döms till sex års fängelse för dråp. Det beslutar hovrätten i domen som meddelades på torsdagen.

Den 22-årige gärningsmannen dömdes i april i år till elva års fängelse för mord, men valde att överklaga.

Trots att hovrätten precis som tingsrätten anser att 22-åringen avfyrade det dödande skottet med avsikt menar man att det inte går att dra någon slutsats om det var ämnat att döda. I stället döms han nu till grovt vållande för annans död och sex års fängelse.

Kom emellan av misstag

Det är sedan tidigare känt att Mushtaba Sekanderi inte var målet för dödsskjutningen, utan att han av en händelse råkade komma emellan. Hovrätten väljer att ta hänsyn till just detta och menar att 22-åringen därför endast kan ha gjort sig skyldig till grovt vållande till annans död.

De två andra gärningsmännen, båda 21 år gamla, döms till tre respektive två och ett halvt års fängelse för medhjälp till grovt vållande till annans död.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!