Kupp planeras mot Muf-ledaren

- 21/03/2009, 08:46 -

Niklas Wykman kan avsättas på extra förbundsstämma.

Slaget i Lycksele, 1992, på Hotell Lappland mellan de konservativas Fredrik Reinfeldt och nyliberalernas Ulf Kristersson slutade i en knapp seger för Reinfeldt, som så småningom blev statsminister. Moderata ungdomsförbundet skakas på nytt av en intern strid, där en kupp mot förbundsordföranden Niklas Wykman planeras.

Flera oberoende källor uppger för Politikerbloggen att flera aktörer förbereder ett krav på en extra förbundsstämma för att avsätta Wykman.

– Inom kort börjar det samlas namnunderskrifter. Målet är att få till stånd en extra förbundsstämma där Wykman kan avsättas, säger en källa till Politikerbloggen.

Under den senaste tiden har Muf skakats av interna konflikter, och enligt Politikerbloggens källor är partiledningen oroad över slitningarna. Muf-ledningen anklagas internt för att ha kört över de tre största distrikten Stockholm, Göteborg och Skåne upprepade gånger.

– Det ska ju mycket till för att lyckas med detta men det är teoretiskt möjligt och om inte annat så lär det nog storma kring Muf de närmaste månaderna, säger en källa till Politikerbloggen.

Niklas Wykman omvaldes så sent som i november enhälligt för två ytterligare år som ordförande. 2006 blev han vald efter att ha besegrat valberedningens ordförandekandidat Mattias Thorsson.

Skrivet av: