Fredag 28 Jan
Stockholm

Reinfeldts har lämnat in skilsmässopapprena

Fredrik och Filippa Reinfeldt skiljer sig - fyra månader efter att de separerade.
1 av 2
Fredrik och Filippa Reinfeldt skiljer sig - fyra månader efter att de separerade. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Moderat samling under Almedalsveckan i år. Till vänster Fredrik Reinfeldt - till höger Filippa.
2 av 2
Moderat samling under Almedalsveckan i år. Till vänster Fredrik Reinfeldt - till höger Filippa. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Statsministern Fredrik Reinfeldt och borgarrådet Filippa Reinfeldt har redan flyttat isär - nu har de lämnat in skilsmässoansökan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Ingen Amor på Rosenbad?

Statsministerämbetet tycks inte vara det bästa om man vill bibehålla ett livskraftigt äktenskap. Även Göran Persson skiljde sig från sin fru Annika i december 2002 och hans företrädare Carl Bildt från Mia Bohman 1997, tre år efter att han förlorat makten.

Teveprofilen Mark Levengood gör följande analys på twitter:

"Trist att paret Reinfeldt separerar. Det gjorde också Perssons, och paret Bildt. Amor bor uppenbarligen inte på Rosenbad."

STOCKHOLM. Det var ett tag sedan Sveriges statsministerpar valde att inte bo tillsammans längre. Men det har dröjt med skilsmässan - tills nu. På onsdagen lämnade Fredrik Reinfeldt in en skilsmässoansökan till Stockholms tingsrätt, meddelar hans presstab till TT.

Enligt Expressen har även Filippa Reinfeldts skilsmässoansökan inkommit på onsdagen. Det är oklart varför de skickade in papprena var för sig - man kan skriva under en gemensam ansökan.

I början av mars kom nyheten om att paret separerat - kort efter att de sålt sitt hus. Ändå har båda valt att fortsätta ha sina ringar på sig. Nu lär de åka av.

Statsministern har begärt den betänketid som krävs eftersom de har barn under 16 år. Därmed kommer paret vara tvungna att bekräfta att de vill skiljas om ett halvår.

Fredrik och Filippa Reinfeldt gifte sig 1992 och har tillsammans tre barn - 18, 16 respektive 11 år gamla. Den äldste sonen Gustaf blev nyligen vald till ordförande för det moderata ungdomsförbundet, Muf, i Solna. Deras näst äldste son misshandlades i höstas för andra gången på kort tid.

Kommentera
Kopiera länk
Dela