Måndag 14 Jun
Stockholm

Polisen varnar: nu är Blocketbedragarna fler än någonsin

Enligt polisen är läget värre än vanligt: "Det fullkomligen rasar in bedrägerianmälningar till vår bedrägerirotel".
1 av 2
Enligt polisen är läget värre än vanligt: "Det fullkomligen rasar in bedrägerianmälningar till vår bedrägerirotel". Foto: Faksimil Blocket.se
Polisen går ut starkt och varnar folk för förskottsbetalningar på nätet.
2 av 2
Polisen går ut starkt och varnar folk för förskottsbetalningar på nätet. Foto: Faksimil Facebook

"Betala aldrig för en vara du inte fått". Nu går polisen ut på Facebook och varnar för nätbedragarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Gulasidan"
Utöver Blocketvarningen uppmanar polisen facebookanvändarna att se upp med "Gulasidan" som specialiserat sig på att skicka ut falska fakturor till företag. Fakturorna skickas till företag i hopp om att de ska misstas för att vara från "Gula sidorna" och därmed betalas.

Nu går polisen ut på Facebook och säger till på skarpen - sluta betala för varor som ännu inte anlänt.

Det handlar om varor som säljs på sidor som Blocket och liknande, där köparen kräver pengarna först och varorna sen. Problemet är dock att varorna i flera fall aldrig dyker upp. I stället slutar köpet som en anmälan hos polisens bedrägerirotel där det för tillfället "fullkomligt rasar in" anmälningar.  

Samma vara säljs flera gånger  

Enligt polisen i Haninge, som ligger bakom varningen, handlar det om kriminella som "säljer" samma vara flera gånger. Alltid mot förskottsbetalning och aldrig med leverans. För att slippa bli blåst gäller det helt enkelt att aldrig betala handpenning för en vara som ännu inte setts i verkligheten eller ge pengar till personer man inte träffat: "Olika sorters bedrägerier blir allt vanligare så vi ber er att vara uppmärksamma och noggranna vid köp och försäljningar!!!".

Kommentera
Kopiera länk
Dela