Enligt polisen är läget värre än vanligt: "Det fullkomligen rasar in bedrägerianmälningar till vår bedrägerirotel".
Enligt polisen är läget värre än vanligt: "Det fullkomligen rasar in bedrägerianmälningar till vår bedrägerirotel". - Foto: Faksimil Blocket.se

Polisen varnar: nu är Blocketbedragarna fler än någonsin

"Betala aldrig för en vara du inte fått". Nu går polisen ut på Facebook och varnar för nätbedragarna.


"Gulasidan"
Utöver Blocketvarningen uppmanar polisen facebookanvändarna att se upp med "Gulasidan" som specialiserat sig på att skicka ut falska fakturor till företag. Fakturorna skickas till företag i hopp om att de ska misstas för att vara från "Gula sidorna" och därmed betalas.

Nu går polisen ut på Facebook och säger till på skarpen - sluta betala för varor som ännu inte anlänt.

Det handlar om varor som säljs på sidor som Blocket och liknande, där köparen kräver pengarna först och varorna sen. Problemet är dock att varorna i flera fall aldrig dyker upp. I stället slutar köpet som en anmälan hos polisens bedrägerirotel där det för tillfället "fullkomligt rasar in" anmälningar.  

Samma vara säljs flera gånger  

Enligt polisen i Haninge, som ligger bakom varningen, handlar det om kriminella som "säljer" samma vara flera gånger. Alltid mot förskottsbetalning och aldrig med leverans. För att slippa bli blåst gäller det helt enkelt att aldrig betala handpenning för en vara som ännu inte setts i verkligheten eller ge pengar till personer man inte träffat: "Olika sorters bedrägerier blir allt vanligare så vi ber er att vara uppmärksamma och noggranna vid köp och försäljningar!!!".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

3 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.