Johan Persson blir kvar, men Malin Pettersson avgår. Nästa bild: Petterssons avgångsbrev.
1 av 2
Johan Persson blir kvar, men Malin Pettersson avgår. Nästa bild: Petterssons avgångsbrev. - Foto: Svt Play
2 av 2

En politisk Romeo & Julia

Blocköverskridande kärlek? I Kalmar fungerar det inte om man frågar moderata oppositionsrådet Malin Petersson som lämnade posten på grund av kärleken till socialdemokraten Johan Persson.


Detta har hänt
Malin Petersson, oppositionsråd (M) och Johan Persson, kommunalråd (S) gick tidigare i somras ut med sin romans med ett offentligt brev till medierna. Efter detta menade många att antingen den ena eller båda var tvungna att avgå - att ha en styrande politiker och en styrande oppositionspolitiker som var ett par privat ansågs inte vara en hållbar situation för kommunpolitiken. Hur skulle de kunna vara varandras motståndare politiskt utan att påverkas av sin privata relation, var en fråga som många ställde sig.

KALMAR. Den sista september lämnar Malin Petersson alla sina poster som moderat oppositionsråd i Kalmar, samt ledamot i Moderaternas partistyrelse. Anledningen? Hon blev förälskad i socialdemokraten Johan Persson, som är kommunalråd i Kalmar. En förbjuden kärlek i vissas ögon – en modern politisk Romeo & Julia kan tyckas, förutom att det nu handlar om partifärger där rött och blått inte går ihop, ungefär som två omaka familjer. Det var helt enkelt många i Kalmar som ställde sig frågan hur Petersson och Persson skulle kunna vara politiska motståndare samtidigt som de var ett par privat. Trycket blev för stort, och Malin Petersson lämnade därför under onsdagen in sin avgångsansökan. 

Trots påtryckningarna var valet frivilligt, sa Petersson i en intervju till Sveriges Radio i Kalmar.

 Jag har fått nya möjligheter att gå vidare på andra uppdrag här i livet. Efter 20 år i kommunpolitiken och landstingspolitiken tycker jag det är spännande att få göra andra saker, det är väldigt frivilligt, det är mitt egna beslut att ta.

Till skillnad från Romeo & Julia där paret inte blir lika lyckliga till slut, får nu i alla fall Malin behålla sin Johan – och han får dessutom behålla sitt jobb. 

Nyheter24 har försökt nå paret för en kommentar. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.