Här kan du läsa Bodströms nya blogg

Den förre justitieministern Thomas Bodström ansluter sig till 2000-talet. Och startar en blogg.


"Du är en idiot om du inte börjar blogga". Det var droppen.

Thomas Bodström valde därefter att ansluta sig till 2000-talet och starta en blogg. Den förre justitieministern överraskar dessutom med sitt bloggnamn. Hans nya megafon till omvärlden kommer att heta Bodströmssamhället.se och bygger på begreppet med samma namn som används för att beskriva den integritetspolitik han bedrev fram till 2006 när alliansen tog regeringsmakten.

Men oavsett Thomas Bodströms tidigare äventyr är den nya bloggen utan tvekan ett välkommet verktyg i socialdemokraternas nya bygge utan Göran Persson. Bodström kommer med stor sannolikhet att sprida sitt partis agenda på ett sätt som andra partikollegor ofta misslyckats med hittills.

"Tänk att få ett eget ord, eller rättare sagt ett nytt begrepp, uppkallat efter sig. Även om jag förstår att det inte är tänkt som beröm blir jag smickrad. För mig är frågan om samhällets möjligheter att bekämpa brott kontra den enskildes integritet en av våra viktigaste. Begreppet Bodströmsamhället grundar sig på den debatten.", skriver Bodström på sajten Newsmill.

"Bodströmsamhället kommer att beskriva min syn på Sverige. Mina tankar och idéer om hur rättsväsendet kan utvecklas och effektiviseras. Som ordförande i riksdagens justitieutskott vill jag inte bli en gnällig oppositionspolitiker utan kommer varje vecka att presentera förslag och idéer på hur rättsväsendet olika delar kan förbättras."

Men den förre AIK:aren Bodström har större planer än bara politiken. Han vill dessutom "lustfyllt ägna" tid åt att skriva om allt från "veckans idrottshändelser i Bodas" sporthörna" till "Let´s dance och Melodifestivalen till Facebook och Victorias och Daniels bröllop.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!