Yorkshireterriern bets ihjäl av en polishund. Obs! Hunden på bilden är inte "Elvis".
1 av 2
Yorkshireterriern bets ihjäl av en polishund. Obs! Hunden på bilden är inte "Elvis". - Foto: Tobias Röstlund / PRESSENS BILD / SCANPIX
Polishunden är i fortsatt tjänst. Personen och hunden på bilden har inget med artikeln att göra.
2 av 2
Polishunden är i fortsatt tjänst. Personen och hunden på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: SCANPIX

Polishunden bet ihjäl lille "Elvis"

Polisens schäfer bet ihjäl lille yorkshireterriern "Elvis". Men utredningen lades ned och hunden används fortfarande av ordningsmakten.


"Inte aggressiv"

Efter attacken testades schäfern av polisen och då kunde man konstatera att den inte visar upp något aggressivt beteende. I stället menar man att angreppet var en olyckshändelse eftersom polishunden överraskades.

– Det är självklart en tragedi för hundägaren. Hade det varit en större hund hade det inte blivit lika stora skador, säger Malin Germer på Örebropolisen till NA.

ÖREBRO. En söndag i mars rastade Eva, som egentligen heter något annat, sin lille yorkshireterrier "Elvis". Då gick en lösgående schäfer till attack - och bet ihjäl den lille krabaten. Schäfern var en polishund som bor med sin förare i ett av Örebros villaområden.

Trots att Eva polisanmälde händelsen lades utredningen mot hundföraren ned och hunden används ännu i dag av Örebropolisen.

– Det är fruktansvärt, den är en fara för allmänheten, säger Eva till Nerikes Allehanda.

"Precis som om jag haft en skabbräv"

"Elvis" togs efter attacken till en jourhavande veterinär på Strömsholms djurklinik. Allt som gick att göra gjordes men hunden gick inte att rädda.

Först under sommaren orkade Eva lämna in en ansökan om att få ersättning. Hon begärde enligt NA 32 000 kronor för hunden och 10 000 kronor för sveda och värk, främst på grund av hennes psykiska lidande. Polisens svar: "Elvis" var bara värd 1 500 kronor eftersom han var så gammal (11,5 år).

– Jag bryr mig inte om pengarna, men det här är ett hån. Det är precis som om jag haft en skabbräv, säger Eva.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!