Svenska katalogen - och den saudiska.
Svenska katalogen - och den saudiska. - Foto: Ikeakatalogen

Ikea ber om ursäkt för saudikatalogen

Efter artikeln på måndagen beklagar Ikea retuscheringen av kvinnor i saudiska katalogen. Nu ska företaget se över sina rutiner.


STOCKHOLM. Stormen har varit hård mot Ikea sedan företagets katalog i Saudiarabien saknat kvinnor - som helt sonika hade retuscherats bort. Nu går de ut med en ursäkt.

– Som producent av Ikea-katalogen beklagar vi den här situationen. Vi borde ha reagerat och insett att att inte låta kvinnor vara med i den saudiarabiska versionen står i konflikt med Ikeagruppens värderingar, säger Josefine Torell, pressansvarig på Ikeagruppen, till Sveriges Radio.

Ikeagruppen tar dock inget ansvar för vad den saudiska franchisetagaren gjort i utformningen av katalogen. Nu ska företaget se över sina rutiner enligt Torell.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tv-torn kollapsar efter rysk attack i Charkiv

Skolbuss har krockat med linjebuss – minst två till sjukhus

Två bussar har kolliderat utanför Gällivare. Enligt polisen ska den ena bussen ska kört in i den andra bakifrån på E10 i norrgående riktning i Hakkas i Gällivare kommun.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om brand

"Brand i flerfamiljshus i Eskilstuna.", skriver polisen på sin hemsida.

Populära bryggeriet riskerar böter på 500 000 kronor

Poppels bryggeri står inför ett vite på hela 500 000 kronor. Konsumentverket har tidigare yrkat för att bryggeriet ska betala en miljon, men efter en överklagan har vitet minskat.

Åklagare: Trump orkestrerade kriminell plan

USA:s tidigare president Donald Trump orkestrerade en kriminell plan i syfte att korrumpera presidentvalet 2016, säger åklagare Matthew Colangelo. Enligt försvarsadvokat Todd Blanche har Trump inte begått några brott. Det finns inget fel med att försöka påverka ett val, säger han.

Ludmila Engquists ord chockar profilen: "Så j*vla pressad"

1 timme sedan
Ludmila Engquists karriär tog en oväntad vändning när hon började med vintersporten bob, efter att ha avslutat friidrottskarriären. Kort efteråt erkände hon att hon dopat sig. Att idén om att satsa på bob kom från Engquist själv chockar både sportprofiler och tv-makare.