1 av 3
- Foto: Kalla fakta
2 av 3
- Foto: Parkens Zoo /pressbilder
3 av 3
- Foto: Parkens Zoo /pressbilder

Djurparkschefen: "Jag är så otroligt ledsen"

Samtidigt som Parkens Zoo:s djurparkschef Helena Olsson ber om ursäkt växer protestgrupperna mot djurparken på Facebook.


Kritiken på Facebook

Grupper som på mindre än 24 timmar fått över 1 000 likes:

Bojkotta parken zoo Eskilstuna – 2 800 likes.

Vi som vill stoppa den dåliga hanteringen av djuren på djurparken – 1 055 likes.

Bojkotta Parken Zoo! – 1 652 likes.

Stäng Parken Zoo, låt inte skattepengar gå till djurplågeri – 1 194 likes.

ESKILSTUNA. Kritiken och ilskan mot Parken Zoo i Eskilstuna har växt lavinartat sedan Kalla Faktas avslöjande. Ett tiotal protestgrupper har startats på Facebook och de fyra största har alla vardera fått över 1 000 likes på mindre än ett dygn.

Nu går djurparkschefen Helena Olsson ut och ber om ursäkt för att hon ljög om att djuren skickats till andra djurparker när de i själva verket avlivats.

– Jag är så otroligt ledsen. Jag borde ha tagit reda på fakta innan jag uttalade mig, säger hon till SN.

Det var under onsdagen som Kalla Fakta avslöjade att Parken Zoo avlivar och missköter utrotningshotade djur. Nyheten har väckt stor ilska över hela landet och djurparken riskerar att uteslutas ur Svenska Djurparksföreningen. 

"Inte under några omständigheter acceptabelt"

Under kvällen har det kommunala bolagets styrelse haft ett krismöte om djurparken.

– Det vi nu har sett är oacceptabelt och kravet från Eskilstuna kommun som ägare mot Parken Zoo och dess styrelsen som har ansvaret är att se till att bringa ordning i det här och skapa en tydlighet och leva upp till de förväntningar som vi har om att det här absolut inte under några omständigheter är acceptabelt, Jimmy Jansson, kommunsstyrelsens ordförande, till P4 Sörmland.

Under dagen har flera personer sett hur djurparkspersonalen tömt det frysrum där de döda djuren förvarats under en lång tid. 

/
/
Zoo
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!