undefined
undefined - Foto: Privat

Harakiri-korven serveras på Nobels efterfest

Harakiri-korven som serveras om helgnätterna i gamla stan av korvförsäljaren Jesper Levin kommer att serveras på Nobelfestens efterfest. Nyheter24 har pratat med Levin om hans nya, heta uppdrag.


Tävlingen

Jesper Levin är även känd för att hålla en tävling i samband med att han säljer korven. Tävlingen går ut på att den som äter upp korven på fem minuter utan att dricka någonting, lämnar ifrån sig korven eller låter någon annan vidröra korven, vinner en t-shirt. På t-shirten står det att man har klarat av att äta världens starkaste korv. Levin föklarar för Nyheter24 att han dock inte kommer att hålla tävlingen på Nobelfesten.

– Jag är inbjuden som gäst och kommer därför inte att ha tävlingen. Mina korvar serveras även av deras personal och inte av mig, säger Levin.

STOCKHOLM. På måndag är det Nobelfest i Blå hallen i stadshuset. Nobelpristagare med anhöriga från hela världen kommer och äter middag med kungligheter och politiker sent in på kvällen. Därefter början efterfesten som varar natten lång.

Framåt småtimmarna händer det då ibland att hungern åter kommer, trots den lyxiga meny som gästerna får ta del av. Då kan det vara gott med en korv. Fast när det bjuds på den kända harakiri-korven bör man nog tänka sig för innan man tar en tugga. 

Jesper Levin har blivit tillfrågad och tackat ja till att servera sin kända harakiri-korv på Nobelfestens efterfest. Levin har gjort sig känd genom att servera korven, som han själv kallar världens starkaste korv, på helgnätterna i gamla stan.

– Jag är helt sjukt hedrad. Det är jag verkligen som fan. Det är en rolig resa för mig helt enkelt, säger Levin till Nyheter24.

Enligt Levin blev han uppringd av en man vid namn Robert som han inte minns efternamnet på och som erbjöd honom att vara med. Levin trodde dock att det först rörde sig om ett skämt.

– En kille ringde och sa "Hej,jag heter Robert", och så någonting i efternamn då. Han fortsatte förklara att det var han som tar hand om maten och ville att jag skulle servera korven på efterfesten.

– Jag svarade honom med att jag ligger död hemma av trötthet och att jag fullständigt skiter i vem han är och vad han vill. Jag trodde ju klart först att det var en kompis som jiddrade.

Dagen efter ringde Robert återigen upp och lyckades då övertala Levin. De kom då båda överens om att korven skulle serveras på efterfesten.

Styrkan på korven kommer fortfarande vara densamma, så nobelpristagarna får ta det lugnt. Men det som serveras kommer vara lite av en specialvariant, avslöjar Levin. Skillnaden är att korven nu kommer vara gjord av nötkött istället för fläskkött. 

Detta för att många av gästerna, som kommer från världens alla hörn, inte äter griskött.

Levin hoppas även att kungen själv är modig nog att pröva hans brännande korv.

– Jag hoppas verkligen det och att jag får ta med kamera ochta bild på allt. Det hade varit en heder om kungen åt korven och även mysigt eftersom han har en så högt uppsatt plats i samhället.

Värsta tänkbara scenario som kan hända är antagligen att någon äldre person äter korven och svimmar. Men detta skulle Levin bara tycka vara kul om det hände.

– Ja, alltså rent teroretiskt: Desto fler som svimmar, desto bättre för minreklam. Jag vill hålla den standarden. Låt dem lida, säger han.

Spana in de som fösöker sig på att äta korven här:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.