Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny app hindrar dig från att skicka sms på fyllan

Slipp ångesten dagen efter.
1 av 2

Slipp ångesten dagen efter.

SCANPIX

Nu finns en app som hindrar dig att skicka sms när du är onykter.
2 av 2

Nu finns en app som hindrar dig att skicka sms när du är onykter.

Eric Risberg / SCANPIX

Nyheter | 18/12/2012 17:28

Brukar du skicka sms på fyllan och ångra dig dagen efter? Nu är lösningen här, i form av en app.

Enligt en ny undersökning gjord av Sifo och företaget IQ skickar 8 av 10 svenskar sms när de har druckit alkohol. Men inte nog med det, 4 av 10 ångrar att de har gjort det.

Men nu är det slut med pinsamheter, tack vare en ny app.

– Många unga vuxna använder i dag sin mobil för att kommunicera i sociala medier från exempelvis krogen. Ofta går det bra men det är tyvärr ganska vanligt att man vaknar upp med ont i magen, och inte bara ont i huvudet. Fyllefilter-appen är ett verktyg för att undvika detta, säger Magnus Jägerskog, vd på IQ som är företaget som utvecklat appen.

Appen, som har fått namnet, Fyllefilter, går ut på att användaren får genomgå olika tester för att se om man är nykter nog att sms:a, uppdatera Facebook eller twittra från sin mobil.

– Att 8 av 10 unga vuxna sms:at efter att ha druckit alkohol visar att Fyllefilter-appen behövs. Jag hoppas att den leder till diskussion och reflektion, säger Magnus Jägerskog.