Är det såhär det kommer se ut snart?
1 av 4
Är det såhär det kommer se ut snart? - Foto: Seth Perlman / Scanpix / Montage
Spelar det egentligen någon roll?
2 av 4
Spelar det egentligen någon roll? - Foto: Seth Perlman / AP / SCANPIX
Så länge M:et är kvar?
3 av 4
Så länge M:et är kvar? - Foto: Nati Harnik / AP / SCANPIX
Svenska McDonald's presschef Håkan Ström.
4 av 4
Svenska McDonald's presschef Håkan Ström.

McDonald's i Sverige kan byta namn till "Donken"

En tillfällig namnändring från McDonald's till "Donken" är inte en omöjlighet i Sverige. Detta, efter att Australien tillfälligt kommer anamma smeknamnet "Macca's", i samband med nationaldagen.


I Australien är man stolta

På McDonald's i Australien är man stolta över den tillfälliga namnändringen.

–Vi är otroligt stolta  av att kunna använda oss av vårt austaliensiska smeknamn. Det finns inget bättre sätt för oss att visa australiensarna hur stolta vi är av att vara en del av den australiensiska gemenskapen, säger Mark Lollback, McDonald's marknadschef i Australien, till Daily Mail .

Sugen på hamburgare från McDonald's? I framtiden finns möjligheten att du kan gå in och köpa en burgare på närmaste Donken. Och då menar vi Donken och inte McDonald's. 

Nyheter24 har pratat med Håkan Ström som är presschef på svenska McDonald's:

– Ett tillfälligt namnbyte i stil med det i Australien är något som vi inte helt utesluter. Men om ett tillfälligt namnbyte skulle vara aktuellt återstår att se, säger Ström.

Bakgrunden till ett namnbyte kommer från McDonald's i Australien, där besökare snart får sig en större överraskning nästa gång de besöker restaurangen. Det välkända namnet framför de berömda gyllene bågarna, kommer snart att bytas ut till "Macca's".

Namnet Macca's är ett populärt smeknamn på McDonald's i Australien. Det kommande namnbytet är dock bara tillfälligt och ingår i en kampanj för att fira Australiens nationaldag den 26 januari.

Ström är medveten om vad som har hänt i Australien och erkänner även det svenska smeknamnets populäritet.

– Det jag kan säga är att ett kärt barn har många namn. Donken är utan tvekan det populäraste av alla smeknamn på McDonald’s i Sverige, säger Ström.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.