Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han rappar till sig ett jobb

- 22/01/2013, 16:13 -
Han har talets gåva och kan sälja sand till en man på en sandstrand, rappar Kalle.
1 av 3

Han har talets gåva och kan sälja sand till en man på en sandstrand, rappar Kalle.

Privat / Vimeo / Faksimil / Montage

2 av 3

Vimeo / Faksimil

3 av 3

Vimeo / Faksimil

Karl Lehman söker jobb. Genom sitt kreativa sätt att rappa ut sitt cv har han redan fått sex inbokade möten med några av Stockholms ledande reklambyråer.

STOCKHOLM. – Min mejlbox och telefon har gått konstant hela dan, så jag är helnöjd, säger Karl Lehmann, 27, till Nyheter24

Som nyexaminerad jobbsökande inom reklambranchen i Stockholm kan det vara svårt att få en fot in i branchen. Karl Lehmann kom på idén att utnyttja sin talang inom rapp och skickade ut en ganska udda ansökan. Nämligen en presentation där han rappar sitt cv.

"Ni förstår, jag är jävligt hungrig. Jag är redo att visa vad jag går för och jag vill förändra", skriver han i sitt cv.

Det han främst tror är anledningen till sex inbokade möten inom loppet av en vecka är sociala medier.

– De flesta som hört av sig har nog fått upp ögonen genom spridningen på Facebook och Twitter. Den har fått 45 000 visningar och jag skickade ut ungefär 30 spontanansökningar direkt till byråerna, säger han.

Bra grej med video

Musiken är en hobby och Karl Lehmann planerar släppa en skiva lagom till sommaren. Om han inte är för upptagen med att jobba, det vill säga. 

För den som är allergisk mot rapp går även hans cv att ladda ner, poängterar han. 

– Mitt råd till den som söker jobb är att försöka hålla sig borta från standardgrejerna. Du behöver inte rappa i videon men att kunna kommunicera via ljud och bild tror jag på. Lägg upp en kort presentation på exempelvis Youtube så kan du snabbt visa vem du är och vad du vill. 

Se Karl Lehmanns jobbsökan här.