Efter bröstoperationen: "Jag är missbildad. Jag bara gråter"

Den plastikkirurg som anmäldes till Socialstyrelsen samarbetade med sajten "Let's deal". Vd:n till företaget, Alexander Hars, säger att de kollade upp kirurgen innan hans erbjudande lades ut på nätet.


Detta har hänt

Tidningen Expressen rapporterar om Stefan, vars liv slogs i spillror efter en misslyckad penisförlängning hos plastikkirurgen Per Gunnar Opitz i Malmö.

Han anmälde ärendet till Socialstyrelsen som valde att inte gå visare i fallet.

Emma och hennes väninna opererade sina bröst hos samme kirurg. De beskriver för Expressen hur brösten missbildats:

"Olika stora, i olika höjd, med silikoninlägget på vänstra sidan som en skruvad, onaturlig strut"

"Jättestora, blodsprängda vårtgårdar" 

"Sjukt missbildade bröst. Det ena under nyckelbenet ut i armhålan. Det andra trillade ner när jag stod i badrummet två dagar efter operationen."

Kirurgen Per Gunnar Opitz välkomnar en prövning av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd:

"De får gärna stämma mig också. Jag vill att skuldfrågan utreds. Jag har inte gjort något fel. Sådana här ingrepp kan läka snett."

– Vi kollade upp företaget noggrant och pratade med socialstyrelsen för att konstatera att personen hade jobbat med skönhetsoperationer i 18 år och aldrig dömts, säger Alexander Hars, vd på Let's Deal, till Nyheter24

Det var tidningen Expressen som uppmärksammade Emma, 27, som förstorade brösten med ett erbjudande hon hittat på sajten Let's deal.

"15 000 kronor för nya bröst"

Hon utnyttjade ett rabatterbjudande från Per Gunnar Opitz, 67, och hans plastikkirurgiska klinik i Malmö. Till tidningen berättar hon att resultatet blev allt annat än tillfredställande.

– Sjukt missbildade bröst. Det ena under nyckelbenet ut i armhålan. Det andra trillade ner när jag stod i badrummet två dagar efter operationen. Nu har jag ett sjukt stort som hänger. Det andra helt platt under nyckelbenet. Jag är missbildad. Jag bara gråter.

Hon säger att hon aldrig mer vågar gå till samma kirurg.

– En katastrof. Det ena implantatet sitter under nyckelbenet in i armhålan. Det andra har trillat ner till naveln, säger hon.

Samma plastikkirurg blev anmäld av en Stefan, 34, som genomgick en penisförängning men som idag lider av ett icke-fungerande sexliv och en penis som inte kan bli styv.

– Den hänger bara där, som en tom påse. Känslorna finns i huvudet. Men jag kan aldrig genomföra ett samlag, sade Stefan till tidningen.

Han anmälde även fallet till Socialstyrelsen som dock inte föranledde någon anmärkning.

"Det är djupt beklagligt"

Till Expressen säger plastkirurgen att Emma gärna får stämma honom:

– Jag vill att skuldfrågan utreds. Jag har inte gjort något fel. Sådana här ingrepp kan läka snett. Jag har erbjudit mig att försöka rätta till det som inte är estetiskt tilltalande eller i överensstämmelse med deras förväntningar.

Företaget Let's deal, som samarbetade med kirurgen, säger att Socialstyrelsen kunde visa dem handligar som tydde på att han arbetat med skönhetsoperationer i 18 år och aldrig dömts. 

– Det är djupt beklagligt att läsa om det som hänt, säger vd Alexander Hars och fortsätter:

– En anmälan fanns efter en operation för mer än 10 år sedan - där Socialstyrelsen tittade på fallet och konstaterade att inget fel begåtts och två anmälningar fanns som Socialstyrelsen valde att inte gå vidare med alls.

Hur ser ni på det faktum att kunder ibland blir missnöjda med deals ni sålt?

– Vi för en dialog med inblandade parter och försöker hjälpa till i situationer som uppstår på bästa sätt. Vår målsättning är att varje kund ska bli nöjd.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!