Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Friskisledare stängs av för rasistskämt

Många blev upprörda över "skämtet".
1 av 4

Många blev upprörda över "skämtet".

SCANPIX / Faksimil Facebook

Danspass på Friskis och svettis.
2 av 4

Danspass på Friskis och svettis.

Anders Wiklund / SCANPIX

Här är Friskis och svettis egna ord om händelsen.
3 av 4

Här är Friskis och svettis egna ord om händelsen.

Faksimil Facebook

Beslutet om att stänga av tränaren meddelades på Facebook.
4 av 4

Beslutet om att stänga av tränaren meddelades på Facebook.

Faksimil Facebook

Nyheter | 14/03/2013 18:54

Det var en paus i gympasset. Då ville ledaren skämta lite: "Det har inkommit en motion till regeringen om att invandrare syns för lite på TV. Regeringen har tagit till sig av kritiken och har nu beslutat att sända Efterlyst tre gånger i veckan istället". Nu stängs ledaren av.

MALMÖ. En ledare på Friskis och svettis i Malmö har stängts av från sitt arbete. Anledningen är ett rasistiskt skämt som han drog under ett av sina pass:

"Det har inkommit en motion till regeringen om att invandrare syns för lite på TV. Regeringen har tagit till sig av kritiken och har nu beslutat att sända Efterlyst tre gånger i veckan istället".

En av de som reagerade var Therese Richardsson.

– Jag vet ju att sådant här uttrycks ganska mycket runt fikabord och på arbetsplatser men jag blev förvånad över att en ledare på ett gympapass som ska vara öppet för alla för vidare värderingar som vi vill få slut på, säger hon till Sydsvenskan.

Richardsson gick in på Facebook och skrev ett argt inlägg på Friskis och svettis Malmös sida:


Efter att Friskis och svettis uppmärksammats på historien kom till slut ett svar under hennes inlägg. "Vi är minst lika bestörta som ni", skrev företaget. Här är hela inläggen:

Ledaren har alltså stängts av tills vidare. Men det är oklart om Richardsson kommer att komma tillbaka.

– Jag är lite ambivalent inför att gå tillbaka till Friskis & Svettis. Jag tycker ledningen bemött det inträffade bra men jag vill också veta vad man gör för att det inte ska upprepas och hur ledaren tänker idag, säger hon till Sydsvenskan.