Många blev upprörda över "skämtet".
1 av 2
Många blev upprörda över "skämtet". - Foto: SCANPIX / Faksimil Facebook
Danspass på Friskis och svettis.
2 av 2
Danspass på Friskis och svettis. - Foto: Anders Wiklund / SCANPIX

Friskisledare stängs av för rasistskämt

Det var en paus i gympasset. Då ville ledaren skämta lite: "Det har inkommit en motion till regeringen om att invandrare syns för lite på TV. Regeringen har tagit till sig av kritiken och har nu beslutat att sända Efterlyst tre gånger i veckan istället". Nu stängs ledaren av.


MALMÖ. En ledare på Friskis och svettis i Malmö har stängts av från sitt arbete. Anledningen är ett rasistiskt skämt som han drog under ett av sina pass:

"Det har inkommit en motion till regeringen om att invandrare syns för lite på TV. Regeringen har tagit till sig av kritiken och har nu beslutat att sända Efterlyst tre gånger i veckan istället".

En av de som reagerade var Therese Richardsson.

– Jag vet ju att sådant här uttrycks ganska mycket runt fikabord och på arbetsplatser men jag blev förvånad över att en ledare på ett gympapass som ska vara öppet för alla för vidare värderingar som vi vill få slut på, säger hon till Sydsvenskan.

Richardsson gick in på Facebook och skrev ett argt inlägg på Friskis och svettis Malmös sida:


Efter att Friskis och svettis uppmärksammats på historien kom till slut ett svar under hennes inlägg. "Vi är minst lika bestörta som ni", skrev företaget. Här är hela inläggen:

Ledaren har alltså stängts av tills vidare. Men det är oklart om Richardsson kommer att komma tillbaka.

– Jag är lite ambivalent inför att gå tillbaka till Friskis & Svettis. Jag tycker ledningen bemött det inträffade bra men jag vill också veta vad man gör för att det inte ska upprepas och hur ledaren tänker idag, säger hon till Sydsvenskan.

/
Gym
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Finlands president: Tala mindre om krig

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Strömningstjänsten Spotify redovisar en rörelsevinst på 168 miljoner euro för första kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 156 miljoner euro under motsvarande kvartal 2023.

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.