45-åringen blev rasande när han upptäckte den avklädde polisen i sovrummet.
1 av 3
45-åringen blev rasande när han upptäckte den avklädde polisen i sovrummet. - Foto: SCANPIX
45-åringen kastade ut den nakna polisen ut ut lägenheten.
2 av 3
45-åringen kastade ut den nakna polisen ut ut lägenheten. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Mannen döms till 50 timmars samhällstjänst för misshandel.
3 av 3
Mannen döms till 50 timmars samhällstjänst för misshandel. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Malmöman hittade naken polis – i exets sovrum

En 45-åring man i Malmö upptäckte – och misshandlade – en naken polis i sovrummet hos sitt ex.


Skillanden mellan misshandel och våld mot tjänsteman

Den som orsakat kroppsskada, sjukdom, smärta eller vanmakt mot en annan person har gjort sig skyldig till misshandel.

Ringa misshandel kan ge böter eller fängelse i höst sex månader, misshandel kan ge fängelse i högst två år medan grov misshandel kan ge upp till tio års fängelse.

Misshandel mot polisman, ordningsvakt eller någon annan som utövar myndighet klassas som våld mot tjänsteman om brottet motiveras av brottsoffrets tjänsteställning.

Våld mot tjänsteman kan ge upp till fyra års fängelse.

MALMÖ. Det var i oktober förra året som den 45-åriga mannen gick hem till en 27-årig kvinna som han tidigare varit sambo med. 

Mannen knackade på hos kvinnan men när ingen öppnade gick 45-åringen in genom den olåsta dörren. I hallen såg 45-årigen ett par okända skor och snart upptäckte han en okänd, naken man i 27-årigens sovrum, skriver Skånska Dagbladet.

45-årigen ska då ha blivit rasande och slagit den nakne mannen, trots att polisen ska ha hämtat sin legitimation och sagt att han var polis. 

45-årigen slängde sedan ut polismannens skor och därefter polisen själv.

Den utslängda polismannen tillkallade sina kollegor. När en patrull kom till platsen hade 45-åringen varit ensam med kvinnan i lägenheten som då hade röda märken på kinderna. 

Kvinnan minns inte händelsen

Polisen grep då mannen som senare åtalades misstänkt för våld mot tjänsteman samt misshandel av 27-åringen, skriver Skånska Dagbladet.

Under rättegången sa kvinnan att hon inte minns något av händelsen men var ändå säker på 45-åringen inte misshandlat henne.

Döms för misshandel

I domen säger tingsrätten att man inte kan bevisa att 45-åringen misshandlat kvinnan, dels beroende på 27-åringens vittnesmål. 

Mannen döms till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst för misshandel av polismannen. Han döms alltså inte för våld mot tjänsteman.

– Det är inte visat att han förstod att mannen var polis eller att denne utövat någon form av myndighetsutövning vid tillfället, skriver rätten enligt Skånska Dagbladet

/
/
/
Dom
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!