Jacob tror dock inte att han kommer att dömas.
Jacob tror dock inte att han kommer att dömas. - Foto: Printscren: Youtube

"Polisen vill sätta dit mig - som hämnd för videon"

Först succé på internet. Men nu åtalas ägaren av den falska polisbilen.
"Du vet väl, Jacob, att vi alltid vinner."


Misstänktes från början för föregivande av allmän ställning

Anledningen till att polisen från början beslagtog "polisbilen" var för att man skulle ha utgett sig för att vara poliser.

Något som inte var sant och därför återlämnades bilen.

ESKILSTUNA. Visst kommer ni ihåg Jacob Sandborg, 20, och Nikola Matic, 20, som gjorde hejdundrande succé med sin falska polisbil? På väg till en bilträff så stoppades de ett antal gånger av polisen, som dock gick bet då det visade sig att bilen var fullt laglig. 

Innan det hade bilen hunnit bli beslagtagen av polisen i Eskilstuna - vilket visade sig vara fel och bilen lämnades tillbaka.

– Det fanns ingen grund till att hålla kvar beslaget. Så som det ser ut just nu var det inte föregivande av allmän ställning att åka runt i en falsk polisbil, sa åklagaren Gabriel Frosteby till Eskilstuna-Kuriren då.

Punktmarkerad

Nu åtalas Jacob ändå - för att bilen ska ha saknat varningstriangel. Själv säger han att han blivit mer eller mindre punktmarkerad av polisen och att han dessutom hade en signallampa som ersättning för varningstriangeln.

– Det som tydligast det är att de vill sätta dit mig för någonting, känner jag. Som en hämnd för videon, säger han till Nyheter24.

Dessutom skrivs det i åtalet att bilen var avställd vid tillfället för ingripandet.

– Jag hade ställt på den samma dag och visade poliserna bilder på handlingarna.

"Du vet väl, Jacob, att vi alltid vinner"

Jacob blev nyligen av mer körkortet, efter att ha kört bil i en park i centrala Eskilstuna. Även då kom videon på tal.

– Det är alltid dryga toner. När jag blev stoppad senast, i parken alltså, sa polisen: "Den där videon du la upp? Du vet väl, Jacob, att vi alltid vinner".

Trots att Jacob alltså upplever sig vara punktmarkerad är han inte speciellt orolig inför den stundande rättegången. Han tror inte på en fällande dom.

– Nej, jag tror fan inte det. De vägrade ju till och med att kolla under bilen, säger han till Nyheter24.

Se den berömda filmen här:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel ska ha träffat mål i Iran

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

1 timme sedan
Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.