Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Berusad man stal dumper - och försökte köra ihjäl väktare

- 13/07/2013, 14:39
Väktarna klarade sig precis undan.
1 av 3

Väktarna klarade sig precis undan.

De tvingade backa väldigt fort.
2 av 3

De tvingade backa väldigt fort.

Scanpix Sweden

Mannen kunde senare gripas.
3 av 3

Mannen kunde senare gripas.

SCANPIX SWEDEN

Två väktare klarade sig precis undan efter att ha försökt ingripa mot en berusad man som stulit en dumper.

EDA. En grovt berusad 54-årig man stal natten mot lördag en dumper vid ett köpcentrum i Värmland. Strax efteråt anlände två väktare till platsen och upptäckte att grindarna in till området var uppbrutna och att den stora maskinen saknades, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Strax efteråt kunde de dock höra hur dumpern körde ute i en närliggande skog. Men snart var den åter uppe på vägen och tog dessutom sikte på väktarbilen.

– De hör den inne i skogen, den kommer upp på vägen och styr raka vägen mot väktarbilen, sa Morgan Connedal, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen, till Nya Wermlands-Tidningen.

Nära att krossa väktarna

Genom att snabbt backa undan lyckades väktarna undkomma men tappade i samma veva bort den undflyende maskinen.

– Annars hade han krossat bilen, sa Connedal till Nya Wermlands-Tidningen

Någon timme senare hittades dock både dumpern och dess mycket berusade förare då han hade kört ned den stora maskinen i ett dike och fastnat. Det var också då som det kunde konstateras att mannen var kraftigt berusad.

Både natur och själva maskinen hade skadats rejält av mannens framfart och han greps misstänkt för bland annat försök till dråp, stöld och grovt rattfylleri.

Han anhölls sedan under lördagsförmiddagen, uppger Nya Wermlands-Tidningen.