Dramatiskt gripande av 67-åring

En 67-årig bilförare greps av polisen under dramatiska former.


En 67-årig bilförare greps av polisen under dramatiska former i Filipstad på söndagen.

En polisman släpades med utanför mannens bil i 30 meter.

Mannen hade gett sig iväg från ett hotell i Hällefors utan att betala, uppger lokala medier. En kontroll visade att bilen han körde hade anmälts stulen i augusti, sedan den inte återlämnats till en bilfirma i Mora efter en provtur.

Polisen fick syn på mannens bil utanför Filipstad. Han vägrade dock stanna, och körde in mot centrum. Där körde han bland annat över en gräsmatta, och krockade med en polisbil.

När mannen fastnat i en bilkö, sprang en polisman fram. Bildörren var låst, men polismannen slog sönder sidorutan och sträckte in handen mot ratten. Mannen körde dock vidare, och polismannen släpades med utanför bilen i omkring 30 meter. Färden slutade sedan polismannen lyckats spruta pepparsprej i ansiktet på 67-åringen, skriver Nya Wermlands-Tidningen och Värmlands Folkblad.

Ingen person skadades. Mannen är anhållen för bland annat bedrägeri och försök till grov misshandel. Han är känd av polisen sedan tidigare.

Skrivet av:

Senaste nytt

Snö och halka i Tyskland – två döda

Polisen i Markaryd rapporterar om arbetsplatsolycka

"Fallolycka, Markaryd.", skriver polisen på sin hemsida.

Pensionär? Så kan du spara 36 000 kronor på att undvika dolda avgiften

​Genom att välja fonder med låg avgift kan du tjäna tusenlappar i ditt pensionssparande. Nyheter24 har räknat ut exakt hur stor skillnad det faktiskt kan bli i det långa loppet – om du väljer rätt.

Kan bli sänkt ISK-skatt 2025

1 timme sedan
Finansdepartementet arbetar med ett förslag på sänkt skatt på sparande på så kallade ISK-konton. Förslaget kan komma med i nästa höstbudget.

54-åring dödade och styckade sin vän – förvarade likdelarna i frysen

1 timme sedan
Det sista livstecknet från offret kom i oktober förra året. Två månader senare hittades kvarlevorna i en frys.

Nu avgörs Teslas stämning mot Postnord

1 timme sedan
Under eftermiddagen avgör Solna tingsrätt om Tesla ska få sina registreringsskyltar levererade av Postnord, trots pågående strejk. Detta sedan elbilsjätten stämt Postnord.