Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Aggressiv pitbull bet sig fast i hästmule – båda sköts till döds

- 22/08/2013, 15:22 -
Ägaren tvingades skjuta både hunden och den svårt skadade hästen.

Ägaren tvingades skjuta både hunden och den svårt skadade hästen.

Scanpix

En häst blev under förra veckan attackerad av en pitbullterrier i Kyrkhult. Hunden vägrade släppa taget om hästen – och ägaren tvingades skjuta ihjäl de båda djuren.

BLEKINGE. Polisen har upprättat en anmälan sedan det uppdagats att en hund gått till attack mot en häst i Kyrkhult.

Hästägaren befann sig i närheten av hästhagen när han hörde skrik och skall. Det visade sig att en stor pitbulterrier attackerat en av hans hästar. Hunden, vars ägare inte var närvarande, hade bitit sig fast i hästens mule och vägrade släppa, det skriver Blekinge Läns Tidning.

Sköt ihjäl hunden och hästen

När ägaren försökte få upp hundens käkar gick hunden till attack mot ägaren i stället. Han försvarade sig med en högaffel och lyckades få bort hunden som återgick till att bita hästen.

Mannen valde då att springa in i bostaden och hämta ett gevär som han sköt ihjäl hunden och den svårt skadade hästen med.

Händelsen nådde polisen först efter att Miljöförbundet Blekinge Väst kallats till orten i ett annat ärende. En medarbetare skulle anvisa en gravplats åt en avliden häst när han fick kännedom om att hästen avlivats på grund av skador från en hundattack.