Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

S-politiker anmäls för misshandel efter nyp-attack mot SD-topp

- 27/08/2013, 18:57 -
Tydliga nypmärken på armen.
1 av 3

Tydliga nypmärken på armen.

Facebook

Hanna Wigh om händelsen på Facebook.
2 av 3

Hanna Wigh om händelsen på Facebook.

Faksimil Facebook

Hanna Wigh.
3 av 3

Hanna Wigh.

Den socialdemokratiska politikern Ingvor Bergman har polisanmälts för misshandel efter att ha nypt SD-politikern Hanna Wigh under en debatt i kommunfullmäktige.
– Man blir förbannad, säger Wigh till Nyheter24.

FALKÖPING. Under en debatt om ökade möjligheter på arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning i kommunfullmäktige på tisdagskvällen ilsknade socialdemokraten Ingvor Bergman till rejält på sverigedemokraten Hanna Wigh. När de båda möttes – då Bergman var på väg upp mot talarstolen för att svara på ett inlägg från Wigh – stannade de båda till mittemot varandra. Då nöp Bergman till.

– Ja, det inträffade i går och jag har varit och inlämnat en polisanmälan idag, säger Wigh till Nyheter24.

"Blir förbannad"

Att Wigh blir nypt syns också på en film från fullmäktige, publicerad på Falköpings kommuns hemsida. Det hela sker ungefär 14:15 in i klippet då Bergman tar tag i Wighs vänstra arm.

En bild, publicerad på Facebook, som visar tydliga blåmärken på Wighs arm stödjer även den hennes berättelse.

– Man blir förbannad över att folk tar sig rättigheter och friheter som absolut inte ryms inom demokratin, säger Wigh till Nyheter24.

Bergman nekar

Ingvor Bergman själv säger dock att hon bara försökte ta sig mot talarstolen och inte alls nypt Wigh.

– Nej, absolut inte. Det är oförskämt och det hon gör är att fara med osanning, säger Bergman till Nyheter24 och fortsätter:

– Hon tar polismäns värdefulla tid i anspråk med saker som inte har någon förankring i verkligheten. Vad ni borde göra är att titta på filmen som ligger internet.

Ja. Där ser det lite ut som att du nyper henne?

– Klart att jag inte gör, det var det dummaste jag hört.