Kommunpolitiker misshandlad i hemmet

- 31/10/2013, 12:16 -
Liza Jonsson
1 av 3

Liza Jonsson

Faksimil SVT

Polisen har inlett en förundersökning.
2 av 3

Polisen har inlett en förundersökning.

Bertil Enevåg Ericson/Jan Erik Henriksson/TT

Kommunalrådet Ulla-Maj Andersson meddelar att Jonsson ligger på sjukhus.
3 av 3

Kommunalrådet Ulla-Maj Andersson meddelar att Jonsson ligger på sjukhus.

Press

En högt uppsatt kommunpolitiker i Nordmaling ska under natten ha blivit allvarligt misshandlad i sitt eget hem.

NORDMALING. Natten till torsdag misshandlades Liza Jonsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden i kommunen, i sitt eget hem. Motivet misstänks vara vara de nedläggningar av skolor som diskuterats i kommunen, skriver Västerbottens-Kuriren.

Slagen och sparkad

Enligt uppgifter ska det hela ha inträffat någon gång efter midnatt då en okänd man ska ha tagit sig in i hennes hus. Mannen ska ha tagit sig in med hjälp av en nyckel.

– Hon låg och sov och uppfattade bara att han nämnde byskolorna. Sedan blev hon slagen och sparkad, i skallen, säger Nordmalings kommunalråd Ulla-Maj Andersson (S) till Aftonbladet.

"Väldigt mycket turbulens"

Frågan om att lägga ned och flytta undervisning från byskolor och in till Nordmaling har sedan tidigare varit häftigt debatterad.

–  Det har varit väldigt mycket turbulens kring det här länge. De sociala medierna har frossat i frågan. En enig kommunstyrelse gjorde ett uttalande i våras att tjänstemännen har gjort det som krävts, efter att förvaltningschefen hängts ut som en lögnare, säger Andersson till Aftonbladet.

Inlett förundersökning

Polisen har i nuläget ingen gripen för överfallet och har heller ingen misstänkt.

– Vi vill inte heller gå ut med något signalement, säger Joachim Lundberg, förundersökningsledare vid polisen i Västerbotten, till Nyheter24.

Polisen har genomfört ett antal förhör, bland annat med Jonsson själv.

– Vi har nu spärrat av området och genomför en teknisk undersökning på platsen.

Hur mår Liza Jonsson i nuläget?

– Vad jag vet mår hon bra, jag pratade med henne i morse, mer än så vet jag inte. Polisen har inlett en förundersökning och jag får inte säga så mycket mer, säger Ulla-Maj Andersson till Nyheter24.