Blev dödshotad efter "horunge"-tatueringen med Åkesson

- 07/11/2013, 18:02 -
Tatueringen – och den verkliga Jimmie Åkesson.
1 av 4

Tatueringen – och den verkliga Jimmie Åkesson.

Privat / Scanpix / Montage

Åkesson mötte pressen dagen efter tårtattacken.
2 av 4

Åkesson mötte pressen dagen efter tårtattacken.

HENRIK MONTGOMERY / TT BILD

Polispådrag på Nytorget.
3 av 4

Polispådrag på Nytorget.

JANERIK HENRIKSSON / TT BILD

En nedstampad SD-vepa.
4 av 4

En nedstampad SD-vepa.

JANERIK HENRIKSSON / TT BILD

I januari skrev Nyheter24 om att en man tatuerat in ett porträtt av Jimmie Åkesson och texten "horunge". Men vad hände egentligen sen?
– Det blev ett jävla liv, säger tatueraren Piroz Kianersi och berättar om hoten.

STOCKHOLM. Ett annorlunda uppdrag. Det kan man lugnt säga när tatueraren och konstnären Piroz Kianersi i januari fick ett original på sitt bord. Han skulle tatuera in ett porträtt av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och texten "horunge".

Nu har det gått över tio månader och många har ställt sig frågan: Vad hände sen? Nyheter24 ringde upp Kianersi för att ta reda på det.

– Det blev ett jävla liv, säger han och fortsätter:

– De ringde hem och hotade, vissa var rena dödshot. Men de ringde inte bara till mig utan också till min familj som jag inte ens bor hos.

"Fega jävlar bakom tangentbord"

Enligt honom började det med en tråd på Flashback men tatueringen uppmärksammades även av den rasistiska hatsajten Exponerat.

– Jag vet ju att 99 procent av alla som hört av sig är idioter – men rätt vad det är så är det någon som är en ny Breivik, säger Kianersi.

Han pratar om Flashbacktråden där det spekuleras vilt kring hans bakgrund. Enligt Kianersi var han medlem i Ung Vänster när han var mindre, i tråden kallas han bland annat för kommunist.

– Det är fega jävlar som sitter bakom tangentbord bara, säger han om flashbackarna.

"Får väl göra en tårta i stället"

När Nyheter24 uppmärksammade tatueringen sa han att de kanske skulle komplettera den med ett par järnrör i bakgrunden, en vinkning till den så kallade järnrörsskandalen. Något sådant tillägg har det inte blivit.

– Nu får jag väl göra en tårta i stället, säger tatueraren.

På tisdagskvällen "tårtades" Åkesson av en 60-årig kvinna vid en boksignering på Södermalm i Stockholm. I samband med händelsen har också fler och fler hittat den gamla artikeln om tatueringen.

Mannen som beställde tatueringen har också mottagit hot men vill inte prata om det, enligt Kianersi.

"Vilken fantastisk galenskap"

"Horunge"-tatueringen roade en del när den uppmärksammades, exempelvis teveprofilen Alex Schulman. Så här skrev han på Instagram:

"Den här snubben som tatuerat en stor bild av Jimmie Åkesson på vaden och satt dit texten 'horunge', alltså. Jag brukar aldrig 'skratta högt'. Men nu, jag gjorde det! Jag skrattar fortfarande. Vilken fantastisk galenskap."