Polismannen fick en skada på munnen.
1 av 2
Polismannen fick en skada på munnen. - Foto: TT
Misshandeln skedde utanför en krog i Uppsala.
2 av 2
Misshandeln skedde utanför en krog i Uppsala. - Foto: TT

Pepparsprejen fungerade inte - polis misshandlades

En strejkande pepparsprejsburk orsakade indirekt att en polis i Uppsala blev misshandlad. Det framgår av en anmälan från en polis.


UPPSALA. En polisman i Uppsala har lämnat in en tillbudsanmälan om problem med en pepparsprejsburk som ingår i polisens utrustning.

Det var i samband med ett bråk utanför en krog i Uppsala som burken strulade vilket ledde till att en polisman fick ett slag i ansiktet. Patrullen hade larmats till platsen med anledning av stökigheter, men minst en person på platsen gick till attack mot poliserna. När en polisman skulle spruta pepparsprej på angriparen fungerade det inte.

"Då jag tryckte på avtryckaren så hände ingenting, jag försökte ytterligare ett par gånger utan att någonting hände. I samband med händelsen fick en polis ett slag i ansiktet med skada som följd", står det i anmälan.

Polismannen skriver att han tidigare upplevt problem med sprejburkarna. Han misstänker att orsaken kan vara att de är gamla. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

1 timme sedan
Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

1 timme sedan
Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.