Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu ska Thomas Quick få resning

- 31/03/2009, 02:10 -

Advokaten: "Vi kommer att nå framgång."

Morddömde Thomas Quicks advokat, Thomas Olsson, kommer den 17 april att lämna in den första resningsansökan av åtta för att få sin klient friad. Resningsansökan gäller domen för mordet 1988 på den israeliske studenten Yenon Levi. Och Thomas Olsson är optimistisk.

– Vi kommer att fortsätta i alla ärenden, även om det blir avslag i första. Men redan nu anser jag att vi kommer att nå framgång, säger han samtidigt som han påpekar det har en viss betydelse om det blir avslag på ansökan, enligt Kriminalkanalen.

Thomas Quick är dömd för åtta mord och har erkänt långt över tjugo. I slutet av förra året tog han tillbaka alla sina erkännanden. Uppmärksamhet och starka mediciner ska ha varit hans drivkrafter att erkänna.

Dagen innan julafton uppgav åklagaren i fallet, Christer van der Kwast, att han inte tror Quik kommer få resning.

–Jag räknar med att domstolarna kommer att hålla huvudet kallt och att det inte blir någon resning, sa han efter de uppmärksammade teveprogrammen där Quick tog tillbaka sina erkännanden.

Skulle Quick få resning i samtliga fall är en ersättning på runt 20 miljoner kronor inte omöjligt påpekade Leif GW Persson i en intervju för Nyheter24 i december.

Skrivet av: