Kvinnan smetade in sig i djurblod för att ytterligare spä på historien.
1 av 3
Kvinnan smetade in sig i djurblod för att ytterligare spä på historien. - Foto: Polisen
Kvinnan ljög och sa att hon blivit kidnappad och misshandlad av falska poliser.
2 av 3
Kvinnan ljög och sa att hon blivit kidnappad och misshandlad av falska poliser. - Foto: TT BILD
Kvinnan åtalas nu.
3 av 3
Kvinnan åtalas nu. - Foto: TT BILD

Kvinna drack djurblod och fejkade sin egen kidnappning

Hon sa att hon blivit stoppad av falska poliser, bortförd och misshandlad. Nu krävs hon på pengar av polisen för kostnaden för bortslösade resurser.


240 sidor material

Polisen ser allvarligt på kvinnans lurendrejerier.

Tidigare har man sagt till VLT att förundersökningen är på 240 sidor och har krävt stora resurser, speciellt då man misstänkte att det rörde sig om falska poliser. Något som dock visade sig vara helt påhittat.

VÄSTERÅS. En 28-årig kvinna åtalas efter att ha ljugit om att hon blivit kidnappad och misshandlad av falska poliser.  

Det var den 15 maj förra året som kvinnan påstod att hon blivit stoppad av falska poliser, bortförd och misshandlad. Allt visade sig senare vara lögn, skriver VLT.

En stor polisutredning drogs i gång och kvinnan undersöktes av rättsmedicin. Undersökningar som senare ledde till att polisen kunde slå fast att kvinnans historia inte höll. 

Rispad med sandpapper 

När sanningen kom fram visade det sig att kvinnan i själva verket varit otrogen mot sin man med en älskare i ett sadomasochistiskt förhållande. Sanningen var att samma dag som polisanmälningen om kidnappningen gjordes ska kvinnan ha träffat sin älskare som då ska ha rispat hennes armar, händer och kinder med sandpapper. 

För att kvinnans make inte skulle misstänka något valde hon därefter att hitta på historien om kidnappningen och polisanmäla.  

Smetade in sig i djurblod

För att ytterligare spä på historien tog hon djurblod ur frysen, som hon annars använder för att göra blodpudding av, tinade och smetade in ansiktet. Resten drack hon upp för att på så vis framkalla kräkningar. Därefter gick hon ut och lade sig på hemmets altan och ringde sin make för att berätta vad som hänt. Han valde då att kontakta polisen, skriver VLT. 

Men historien slutar inte där. För att verkligen få med polisen på historien ringde hon några dagar senare och anmälde att hon fått brev med dödshot från en av männen som kidnappat henne.

Rättegång

Kvinnan åtalas nu och krävs även på 3 550 kronor av polismyndigheten i Västergötland för kostnaden av rättsläkarundersökningen. 

Enligt VLT ska hon i förhör ha förklarat sitt agerande med att hon mådde mycket psykiskt dåligt vid tillfället.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler tror på stigande bopriser

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

En ny DNA-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

2 timmar sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.