Polistekniker från Stockholm kallades till platsen.
1 av 5
Polistekniker från Stockholm kallades till platsen. - Foto: Bilden är ett montage
Det visade sig vara energidryck.
2 av 5
Det visade sig vara energidryck. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Mannen är nu anhållen.
3 av 5
Mannen är nu anhållen. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Polisen själva uppger att de aldrig trodde hotet var verkligt men ville inte "pilla på" föremålet på grund av krutröken.
4 av 5
Polisen själva uppger att de aldrig trodde hotet var verkligt men ville inte "pilla på" föremålet på grund av krutröken. - Foto: SCANPIX SWEDEN AB / TT NYHETSBYRÅN
Bombteknikerna förstod snabbt att det handlade om urdrucka energidrycksburkar. Obs denna bild är från ett annat tillfälle.
5 av 5
Bombteknikerna förstod snabbt att det handlade om urdrucka energidrycksburkar. Obs denna bild är från ett annat tillfälle. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Misstänkt bomb var burkar med energidryck

En misstänkt sprängladdning placerades i natt utanför polishuset i Örebro. När bombtekniker kom till platsen visade det sig i själva verket handla om burkar med energidryck.


Energidryck ger dig inte bara vingar

Det ger dig hjärtklappning också. Läs om det senaste rönet från forskare här

ÖREBRO. Under natten till tisdagen placerades ett föremål på en bil utanför entrén till polishuset. En person kunde gripas på bar gärning. 

Poliser hade precis innan incidenten hört smällar och kände även doften av krut. Området spärrades av och bombtekniker ringdes till platsen. Väl där kunde teknikerna konstatera att "bomben" i själva verket var flera burkar energidryck som satt ihop. 

En person sitter nu anhållen misstänkt för olaga hot, falskt alarm och skadegörelse men mannen i fråga vägrade uppge sitt namn så sent som i morse. 

– Vi har ingen aning om vem han är, men han verkar inte må bra, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid Örebropolisen, till Nerikes Allehanda

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

3 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.