Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ung flicka misshandlad efter tal om invandring: "Började kräkas"

- 11/01/2014, 10:37 -
Det hela skedde i Malmö.
1 av 3

Det hela skedde i Malmö.

TT NYHETSBYRÅN

Flickan attackerades av två okända män.
2 av 3

Flickan attackerades av två okända män.

TT NYHETSBYRÅN

Polisen har inte gripit några misstänkta.
3 av 3

Polisen har inte gripit några misstänkta.

TT NYHETSBYRÅN

En 16-årig flicka attackerades av två okända män.
– De citerade en sak om invandring som jag sagt under ett tal och sa att jag var ett skämt, säger hon till Sydsvenskan.

MALMÖ. På torsdagen misshandlades en 16-årig flicka i Malmö av två okända, vuxna män. Flickan är aktiv i SSU och det ska vara motivet till misshandeln.

– De citerade en sak om invandring som jag sagt under ett tal och sa att jag var ett skämt. De kallade mig äcklig feministfitta och så knäade en av dem mig, säger hon till Sydsvenskan och fortsätter:

– De sa att jag var en vidrig sosse, de citerade mig och sa att jag hade fel. Om de såg mig igen skulle de döda mig.

"Började kräkas"

Under det hela ska flickan även ha blivit spottad i ansiktet. Männen försvann efter att en kvinna dykt upp på platsen och frågat vad som hände. Något som kan ha blivit flickans räddning.

– Jag är väldigt glad att hon kom annars vet jag inte vad som hade hänt. Jag började kräkas efter att ha blivit slagen i magen. Sedan kom polisen, säger hon till Sydsvenskan och fortsätter:

–  Polisen kunde se på min mage att jag hade blivit slagen. Jag kom hem med spott i pannan. Efteråt var jag i chock. När polisen hörde mig satt jag bara och skakade. Jag kunde inte fatta vad som hänt. Minns att jag tänkte: Är det värt det?

"Långa och stora"

16-åringen ska nu få gå igenom foton av tänkbara gärningsmän, men hon kände inte igen någon av de två. Dessutom ska spottet skickas vidare för en teknisk analys.

– De var långa och stora. De hade korta tjocka jackor och var båda helt rakade. De hade inget hår någon av dem. De var obehagliga, säger hon till Sydsvenskan.

Enligt Sydsvenskan rubricerar polisen det hela som misshandel, ofredande och olaga hot.

UPPDATERAT:

SSU går nu ut och fördömer misshandeln av den unga flickan.

–  Vi ser mycket allvarligt på det som har hänt. Man ska aldrig behöva vara rädd för att vara politiskt aktiv. Jag har pratat med tjejen och vi ger allt stöd som vi kan bistå med, säger Ellinor Eriksson, förbundssekreterare, i ett pressmeddelande.