Denise Högströms son Wilgot fick en svår bakterieinfektion efter att ha drabbats av vattkoppor.
1 av 5
Denise Högströms son Wilgot fick en svår bakterieinfektion efter att ha drabbats av vattkoppor. - Foto: Denise Högström
Denise känner att det finns för lite information om just vattkoppor.
2 av 5
Denise känner att det finns för lite information om just vattkoppor. - Foto: Denise Högström
Wilgot fick svåra utslag och vårdas just nu på sjukhus.
3 av 5
Wilgot fick svåra utslag och vårdas just nu på sjukhus. - Foto: Denise Högström
Han har nu varit sjuk i en vecka.
4 av 5
Han har nu varit sjuk i en vecka. - Foto: Denise Högström
WIlgot när han åkte ambulans till sjukhuset.
5 av 5
WIlgot när han åkte ambulans till sjukhuset. - Foto: Denise Högström

4-årige Wilgot ligger på sjukhus – på grund av sina vattkoppor

Denise Högströms fyraårige son fick en svår bakterieinfektion till följd av sina vattkoppor. Nu delar hon med sig av sin erfarenhet för att sprida informationen kring vad som kan hända.
– Det är konstigt att det inte finns mer information om vattkoppor, säger Denise.


Vattkoppor

Vattkoppor är vätskefyllda blåsor som man får över hela kroppen.

Efter att blåsorna har spruckit får man små skorpor på huden som så småningom ramlar bort.

Vattkoppor orsakas av ett virus som är mycket smittsamt.

Man kan bara få vattkoppor en gång, men viruset stannar kvar i kroppen resten av livet.

Källa: 1177 Vårdguiden

NACKA. Denise Högström, 25 bor i Nacka med sin kille och två barn – sonen Wilgot, 4, och dottern Lo, 2. 

I ett uppmärksammat inlägg på Facebook skrev hon om sonens svåra bakterieinfektion som han fick till följd av sina vattkoppor. Inlägget har delats mer än 22 000 gånger.

Lördagen den 25 januari fick Wilgot vattkoppor och hög feber – något som ändå nio av tio barn får förr eller senare. Men måndagen, veckan därpå, började Denise ana oråd då Wilgot inte orkade stå eller gå själv. Han var hängig och yrade i febermardrömmar.

Denise försökte hitta mer information själv och via sjukvårdsupplysningen fick hon råd om att ringa efter en ambulans.

Hon ringde samtidigt som hon förberedde sonen i all hast, packade ner grejer i väskan och väntade in ambulanspersonalen.

Hade en nonchalant attityd

Något hon inte hade väntat sig var personalens ifrågasättande attityd.

– Först sa de att hans vattkoppor kan se ut så här och när jag skulle klä på honom hans tröja sa de att han kan hjälpa till att sätta på sig tröjan själv. Därefter meddelar den ena ambulansföraren att det är bäst att stanna hemma eftersom det inte finns någon mottagning som tar emot oss med tanke på att Wilgot har vattkoppor, säger Denise till Nyheter24.

Lagt energin på sonen

Hon blev ombedd att stanna hemma med sonen men samma kväll blev Wilgot allt sämre. Under tisdagsmorgonen konstaterade personalen på vårdcentralen att Wilgot måste till sjukhus då man befarade blodförgiftning.

– Jag önskar att ambulanspersonalen hade lyssnat på mig lite mer och lagt energi på min son istället för att tillrättavisa mig i min mammaroll för då hade det kanske inte utvecklat sig på detta sätt.

Wilgot började behandlas med antibiotika och har nu snart legat på sjukhus i en vecka. Under lördagskvällen fick han sättas på ytterligare en antibiotikakur.

– Det har varit så tufft för honom. Han har knappt sovit, han har bara skrikit för att det har gjort ont och varit ledsen, säger Denise.

Mer information

Än så länge vet personalen inte vad det är Wilgot har drabbats av och provsvaren kommer i nästa vecka.

– Det är konstigt att det inte finns mer information om vattkoppor. Jag vill visa att det är så här det kan bli och jag har fått otrolig respons på mitt inlägg på Facebook och mottagit meddelanden och kommentarer av folk vars barn har drabbats av liknande. Men det måste finnas mer information kring detta, säger Denise.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.