Till vardags pluggar hon till arkitekt på KTH och jobbar extra som servitris och bartender.
Till vardags pluggar hon till arkitekt på KTH och jobbar extra som servitris och bartender. - Foto: Privat

Julia sveper fyra öl på 24 sekunder – äger Facebookutmaningen

Julia Stjerna gör just nu succé i Facebook-utmaningen som går ut på att bli nominerad, svepa en öl och nominera andra. På mindre än en halv minut häver hon i sig fyra bärs och klippet har redan gillats av över 12 000 personer.


Varnar för konsekvenserna

Nyheter24 har tidigare skrivit om utmaningen NekNomination som från början tros komma från Australien

Den går ut på att snabbt svepa en stor öl för att sedan lägga upp klippet på Facebook och nominera tre vänner till att göra samma sak. 

Den som inte klarar det blir skyldig utmanaren ett sexpack med öl. Något som i Sverige förvandlats till en hel platta med öl. 

Kritiken mot att utmaningen kan spåra ur har i takt med att den sprids ökat på nätet. Flera läkare varnar och i Storbritannien tros två unga män ha dött till följd av utmaningen, rapporterar The Telegraph.

Är din facebook-feed fylld av klipp där folk sveper öl? Då känner du förmodligen till den omdiskuterade utmaningen NekNomination. 

Förutsättningarna är enkla. Du blir "nominerad" av en vän som uppmanar dig att filma dig själv när du sveper en stor öl för att sedan lägga upp klippet på Facebook. När det väl är gjort så får du själv nominera tre andra vänner till att göra samma sak.

20-åriga Julia Stjerna gör just nu succé med utmaningen. Hon sveper inte bara en öl – utan fyra. På 24 sekunder. I skrivande stund har klippet delats över 700 gånger och fått omkring 12 000 likes.

– Chocken är ju att det inte bara sprids i Sverige, utan att det är folk från flera olika länder som kommenterat, säger hon när Nyheter24 ringer upp.

– Jag förstod ju att klippet i alla fall skulle få omkring 100 likes, men att det fått över tiotusen är lite överstyr.

Blir igenkänd

Kommentarerna är övervägande positiva och personer har kommit fram till henne och frågat om det verkligen är hon som är med i klippet.

– Jag tror inte att folk förväntar sig det av mig. Jag pluggar till arkitekt på KTH och jobbar på sidan av, så reaktionerna har varit lite att, "jävlar, kan hon göra så där". 

Är du känd för att svepa öl?

– Jag märkte i somras att jag var duktig på det. Jag har tävlat lite mot kompisar och så har jag jobbat bakom baren, säger Julia till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag älskar öl och kan mycket om olika sorter.

Vilken är favoriten?

– Pale ale.

Är det här något du brukar göra?

– Det här var första gången jag körde fyra på raken. Men hur många jag svept på en kväll vet jag inte. I vanliga fall dricker jag öl som jag tycker om. Det är inte min grej att dricka för fyllans skull. 

De som du nominerat, kommer de att kunna knäcka dig?

– Nej, det tror jag inte. De har ännu inte gjort något, och nu är det bara några få timmar kvar. 

LÄS MER: "Vill vi ha ett samhälle där man förespråkar hetsdrickande mitt under arbetsveckan?" Brandmannen och sjuksköterskestudenten Emil Skoglund om Facebookutmaningen NekNomination.

Kolla in klippet här:


LÄS MER: "Vill vi ha ett samhälle där man förespråkar hetsdrickande mitt under arbetsveckan?" Brandmannen och sjuksköterskestudenten Emil Skoglund om Facebookutmaningen NekNomination.

Öl
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.