Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fem gånger Alexander Bard har spårat ur

- 19/02/2014, 13:34
Alexander Bard – ett axplock.
1 av 5

Alexander Bard – ett axplock.

Faksimil / TT / Montage

Inlägget i Facebookgruppen "Cybercentern".
2 av 5

Inlägget i Facebookgruppen "Cybercentern".

Faksimil

Twittrade att han hoppas Ask dör.
3 av 5

Twittrade att han hoppas Ask dör.

Faksimil Twitter

Nyheter24:s artikel om konversationen med Richard Sseruwagi.
4 av 5

Nyheter24:s artikel om konversationen med Richard Sseruwagi.

Faksimil Nyheter24

Intervju i Resumé.
5 av 5

Intervju i Resumé.

Faksimil Resume.se

På tisdagen lämnade Alexander Bard Centerpartiet med ett urspårat Facebookinlägg riktat mot kvinnoförbundet. Men det är inte första gången han säger många dumma saker på kort tid.

Han är Idoldomaren som svenska folket älskar att hata. Men det är inte bara på bästa sändningstid i TV4 som Alexander Bard brukar använda kränkande ord för att få säga sin mening.

"En hög jävla miffon"

Sent på tisdagskvällen meddelade han att han lämnar Centerpartiet, som han gick med i 2011. Anledningen är kvinnoförbundet Centerkvinnornas inställning till sexköpslagen. Eller som Bard själv uttryckte det i ett inlägg i en stängd Facebookgrupp:

"En hög jävla miffon är vad de är. Hur fan länge ska man stå ut med dumheterna som sägs och skrivs i Centerpartiets namn?".

Sedan kallade han dem "förbannade jävla sexhatarmoralister" och "sjuka jävla missfosterhjärnor".

"Må hon dö långsamt och smärtsamt"

I november skrev justitieminister Beatrice Ask en debattartikel på SvD Brännpunkt där hon öppnade för mer övervakning. Bard var givetvis kritisk – så han önskade att "fascistbitchen" Ask skulle dö. Långsamt:

"Neger, neger, neger"

Som frihetstörstande vit man ville Bard i slutet av 2011 belysa att han har rätt att säga vad han vill. Så han skrev så här i en konversation med den mörkhyade svenska skådespelaren Richard Sseruwagi:

Alexander Bard: – Min bror är neger och kallar sig neger. Skaffa dig ett liv!

Richard Sseruwagi: – Jag är inte din bror och är väldigt nöjd med mitt liv. Tack.

Alexander Bard: – Nej, du är inte min bror. Men du har inte större rätt att tala för svarta än honom. Försök fatta det!

Richard Sseruwagi: – Det är du som inte fatta det! En offentlig person som du måste tänka noga innan du säger vissa saker på teve. Visst du och din bror kan kalla er själva vad ni vill men världen utanför är mycket annorlunda än du och din bror. Visa lite respekt till resten av världen som inte tänker som du.

Alexander Bard: – Neger neger neger!

Sseruwagi var en av många som reagerat på den här intervjun med Bard i SVT:s Gomorron Sverige:


Elit-listan

En av de mest urspårade urspårningarna var Bards egna skapelse "Elit-listan" – en mejllista för den svenska medieeliten. I maj 2011 gick han där till attack mot programledaren Jenny Östergren (numera Strömstedt).

Han skrev ingående och rått om vad han trodde om hennes samliv. Ord som var för hårda och råa för att publicera i Nyheter24:s avslöjande. Sedan kallade han henne en "moralkärring".

"Hyckleri och tråkighet är de riktiga dödssynderna. Jenny är trevlig och proffsig i jobbet men en riktig hycklande moralkärring privat", skrev han i mejllistan.

"Rövhålet Nyheter24"

Nyheter24:s avslöjanden om Elit-listan ledde fram till den kanske mest minnesvärda urspårningen av Bard.

I en intervju med Resumé talade han ut om artiklarna. Med en minst sagt bevingad citatrubrik:

I artikeln formulerade han sig förvisso lite annorlunda, men knappast bättre:

– Jag har självklart ingenting till övers för rövhålet Nyheter24. Det finns ingen skit i det här landet som stinker mer än Nyheter24 och det finns självklart ingen människa med självaktning som ens vill prata med dem, sa Bard till tidningen.