Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kylskåp ockuperar kyrkogård

- 01/01/2009, 20:42 -

Östra kyrkogården i Malmö täcks av spisar, kylskåp och tvättmaskiner.

MALMÖ. Sven-Åke Dahlqvist närmade sig kyrkogården. Han skulle besöka släktgraven, som vanligt på nyårsafton. Längs körbanan mot Rosengård höjde han blicken och upptäckte att ett stort lass med kasserade kylskåp, tvättmaskiner och spisar ockuperade Östra kyrkogården i Malmö.

– Där låg upp emot femton vitvaror avstjälpta i direkt anslutning till gravområdena. En del var sönderslaget. Den frid man är inställd på att möta vid gravplatsen var som bortblåst. Jag blev bara upprörd, säger Sven-Åke Dahlqvist till Kvällsposten.

I går morse hade polisen redan fått en anmälan, och närpolisen i Rosengård har i morgon för avsikt att ta tag i utredningen. Malmös kyrkochef, Malte Sahlgren, har personligen inspekterat miljöbrottet.

– Körgrindarna ska låsas tidigt på kvällen. Kanske har gärningsmännen lirkat upp låsen och utfört dumpningen på natten, eller också passat på tidigt på morgonen när grindarna öppnats och det fortfarande är mörkt och folktomt, säger Sahlgren.

Dahlqvist är djupt upprörd efter händelsen, och hoppas att polisen kan säkra bindande spår.

– Jag kan inte förstå vad det är för människor som uppträder så här respektlöst. Östra kyrkogården har hittills varit ganska förskonad från vandalisering, säger han till Kvällsposten.

Skrivet av: