Onsdag 19 Jan
Stockholm

SD-topp: "Tevesänd skiten så kan huliganer misshandla sig själva"

SD:s toppnamn inför EU-valet, Peter "Nalle" Lundgren tycker att fotbollen ska spelas inför tomma läktare.
1 av 4
SD:s toppnamn inför EU-valet, Peter "Nalle" Lundgren tycker att fotbollen ska spelas inför tomma läktare. Foto: Faksimil/TT Bild/Montage
Inlägget har gillats av flera andra SD-toppar.
2 av 4
Inlägget har gillats av flera andra SD-toppar. Foto:
Peter "Nalle" Lundgren fortsätter att kommentera.
3 av 4
Peter "Nalle" Lundgren fortsätter att kommentera. Foto:
"Att få se matcherna på tv ser inte jag som något märkligt ställningstagande".
4 av 4
"Att få se matcherna på tv ser inte jag som något märkligt ställningstagande". Foto:

Sverigedemokraternas toppnamn i EU-valet, Peter "Nalle" Lundgren tycker att man ska spela allsvensk fotboll utan publik i fortsättningen – och att "huliganer kan misshandla sig själva":
– Bättre att man slår sönder varandra än oskyldiga, säger han till Nyheter24.

Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Åsikterna har varit många och olika efter gårdagens dödsfall i samband med den allsvenska premiären. Senast i raden är Sverigedemokraternas andraval i Europaparlamentsvalet, Peter "Nalle" Lundgren

Som han själv skriver i ett Facebookinlägg så tycker han att man bör tömma allsvenska fotbollsläktare från publik och bara tevesända matcherna "så kan huliganerna slå sönder sina egna bostäder och misshandla sig själva!!"


Han förklarar vidare i kommentarsfältet vad han menar.När Nyheter24 når Lundgren utvecklar han vad han menar med inlägget, som bland annat har gillats av Josef Franssonriksdagsledamot för SD, Michael Rosenbergvalberedningens ordförande i SD, Stefan Falktorp, ordförande för SD i Partille, Mattias Krantz, gruppledare för SD i Mark och Mikael Svärdshammar, ordförande för SD i Emmaboda.

Står du fast vid att du tycker att matcher ska spelas inför tomma läktare?

– Det är väl en bra lösning tills man fått ordning på problemet. Det är inte bra att oskyldiga råkar illa ut. I England lyckades man ju lösa det.

Med att ”slå sönder sig själva”, menar du varandra då?

– Bättre att man slår sönder varandra än oskyldiga så som man gjorde i Helsingborg, säger Peter "Nalle" Lundgren och fortsätter:

– Något måste göras. Det som hände i går var inte bara dödsfallet. Det var även oskyldiga som blev överfallna på en restaurang. En pappa fick kasta sig över sin dotter för att skydda henne från att råka illa ut. Någon blev slagen i huvudet och blodet flöt. 

Men vad tror du händer med supporterkulturen om matcherna bara ska tevesändas?

– Jag ser det inte som en evig lösning. Men tills man hittat en lösning. Tyvärr kommer det att drabba oskyldiga. Man ska kunna gå och titta på en fotbollsmatch och ta med sina barn utan att riskera att behöva se överfall.

Precis som han skriver i Facebookinlägget tar Lundgren upp rallysporten som exempel och säger att han inte förstår att man inte kan "heja på olika lag vid sidan om varandra". 

– Det är folk som inte ens är intresserade av fotboll. De är intresserade av våld. De borde söka sig till kampsport i stället, där de kan få utlopp för sitt våld.

Men tror du inte att supporterkulturen gör något gott för sporten också?

– Visst kan den det, säger han och fortsätter:

– Men supporterklubbarna måste enas i en sak: att de älskar sporten. Då kanske man kan nå en lösning. 

Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela